Absynt

Hvordan lage absint?

Ted vil fortelle oss hvordan vi kan oppdage hemmeligheten til den kontroversielle XVIII – hundre evig drikke – Absyntu. Først blir han kjent med dens grunnleggende ingrediens – til bylica piołun, ofte kalt absint. Den grågrønne busken er nøkkelen til absint. Rene dyrker den beste malurt rundt. Høstet malurt tørkes i en låve i flere måneder, for å bevare aromaen. Sveitsisk malurt kommer fra Waldetrawar, og franske Montalieu, selv om planten vokser vilt forskjellige steder, det har ikke alltid den samme aromaen.

Ted gjør sin absint på et destilleri, som Gustave Eiffel bygde kort tid etter å ha fullført arbeidet med det berømte tårnet. I et så edelt miljø skapes noe, som Ted synes er ekte absint. Den støtter resultatene av analyser av den originale drikken, som han gjennomførte i New Orleans.

Bruk deretter vitenskapelige metoder og din egen smak, gjenskapt sammensetningen av absintet.

Absint er laget av en rekke plantearter, hvorav tre er de viktigste og kalles “den hellige treenigheten til absint”. Den første er anis, den andre er fennikel, og den tredje er to varianter av malurt, altså absint.

De tørkede ingrediensene går til kobberalembic, absint var en gang antatt å være hallusinogen, men nyere forskning har avfalt denne myten. Endrer ikke faktum, at absint var en sterk alkohol, som ofte inneholdt metanol, tungmetaller og andre tilsetningsstoffer som vi ikke vil tipse bartenderen for. Det er ingen slike trusler i dag, men å produsere absint kan fortsatt være risikabelt. Arbeid med absint irriterer slimhinnene – det er en veldig sterk vare.

Aromatiske urter er dynket i alkohol, denne prosessen kalles maserasjon – 3 dager. Planter nedsenket i ånd, de frigjør aromaen som å brygge te. Til dette bruker Ted brennevin hentet fra Schenedlone-vin, men maserasjon alene er ikke nok. Nawet XIX – Evige Dandies, de ville ikke helle denne væsken ned i de dekadente halsene.
– For øyeblikket har drikken en motbydelig smak, ikke egnet til drikking.
En av de essensielle oljene avledet malurt er thujone. Det er ham som absint skylder sin beryktelse. Fordi det var thujone som skulle forårsake kramper hos mennesker som drakk denne drikken i betydelige mengder.

I dag vet vi at innholdet av thujone i absint, det var ikke så stort i det hele tatt, men produsenter må overholde strenge begrensninger.

Når maserasjonen er fullført, er det på tide å gjøre blandingen til noe drikke, først destilleres den. Varm damp stiger gjennom rørene og passerer gjennom radiatoren. – Dette kameraet holder alle uønskede aromaer inne og lar bare det vi vil beholde.

En beryktet drink – akkumuleres i kjelen. Ted tilfører urter som sitronmelisse og isop til den, som gir den en grønnaktig aroma og farge., som i dårligere absint oppnås ved hjelp av kunstige fargestoffer.

Den siste fasen av produksjonen finner sted i laboratoriet, der Ted måler alkoholinnholdet i drikken. Vanligvis er det fra 65 gjøre 72 prosent. Men absint er ikke klart ennå. Den blir eldre for 3 år før den filtreres og tappes på flaske. Noen mennesker tror det, at det får ham til å smake bedre.
– Kunstnere og poeter kalt absint – “grønn fe” fordi når kaldt vann ble tilsatt det, ble det dannet uvanlige hvite skyer i det.

Forberedelse av en drink å drikke, det er også en kunst i seg selv. selvfølgelig, mestere på dette feltet er best å finne i Paris. Christoff, bartenderen, vil fortelle deg hvordan. – Hell absint i glasset (20-30 ml). Legg en teskje absint på glasset, som vi kaller spaden. Sett en sukkerbit på den, filtrer deretter sakte – vi heller den med frossent vann. Kaldt vann får frem ekstra aromaer fra drikken. Du kan ane mange forskjellige smaker i den. Det må være vann 3 ganger mer enn absint.

Drikken er klar til å drikke. En tåkete klassiker reddet fra glemselen. La oss drikke til helsen til Paris.