Vinobrew – Drikk øl med vin og kaffe

Vinobrew – Drikk øl med vin og kaffe.

 

Vinobrew som er en kombinasjon av vin og øl, kombinere to separate verdener for å skape en ekstraordinær smak, men i dette tilfellet er det også en tredje ingrediens. Vinobrew er en kombinasjon av søt rød portvin med mørk øl i Stout-stil, den tredje ingrediensen er kaffe.

Vinobrew er et felles arbeid av vinprodusenter, bryggerier og kaffeprodusenter.

Bryggerier kjenner mange typer humle, hvis kjegleformede blomster inneholder harpiks og oljer som gir øl bitterhet og aroma. Ølproduksjon begynner med oppvarming av vannet i en tank som kalles en mash tun. Når vanntemperaturen når 65 ° C, helles det en blanding av malt.

Malt er et korn av bygg, hvete eller mais tørket når det begynte å spire. Omrøring av mos gir raskere nedbrytning av stivelse, som blir til lett gjærbare sukkerarter. Etter en time oppnådde urten på denne måten, pumpes inn i komfyren og humle tilsettes.

Urten kokes for å fjerne bakteriene. Deretter helles den avkjølte urten i en gjæringstank og ølgjær tilsettes. Innenfor 10 gjøre 14 dager med reproduksjon av gjær forbruker sukker, produserer alkohol og karbondioksid. Slik blir urten til øl.

I kaffeprosessanlegget stekes bønnene, og deretter avkjølt slik at de ikke brenner, blanding hjelper til med å spre varmen.

De avkjølte kornene males til et pulver. Å tilberede kaffe til vinbrygg, malte korn helles i et filter som senkes ned i vann og blir liggende til 16 timer. Deretter helles den filtrerte kaffen i en beholder.

I en vingård blir de høstede druene presset til juice og gjær tilsatt og får gjære. Den ferdige vinen eldes 2 år på eikefat. Deretter velges riktig batch ved å vurdere surheten og sukkerinnholdet.

Nå er det smaken som teller vinbrygg, så smaksprøverne eksperimenterer med forskjellige mengder og typer vin og kaffe, men hovedingrediensen er øl. Det er mer kunst enn vitenskap, det er et proporsjonsspill. Hver porsjon smakes og snuses for å bedømme aromaen, søthet, bitterhet, og surhet – ideen er å lage en harmonisk blanding av tre ingredienser som vil gi oss en ny smak, uten dominans av noen av dem. Når de ideelle proporsjonene er etablert, blir de gjenskapt i produksjonsprosessen.

Den valgte vinen pumpes fra karet til fat og leveres til bryggeriet. Og i bryggeriet riktig mengde vin, den pumpes fra fatene til tanken, så helles kaffen, og det hele suppleres med øl, som er hovedingrediensen i drikken.

Klar blanding vinbrygg helles i fat, i hvilken karbondioksid deretter injiseres.

Etter å ha hellet det i et glass eller et krus, det dannes skum på toppen av drikken, men her slutter likhetene med øl – hver slurk vinbrygg det er en helt ny smakssensasjon.