Dalgons kaffeoppskrift

Dalgons kaffeoppskrift. Hvordan lage pisket kaffe. Skum kaffe.

Denne kaffen har så mange navn; Dalgon kaffe, kremet kaffe, bita kawa, skykaffe, magisk kaffe og mer. Uansett hva du kaller det, denne kalde kaffen er fantastisk! Denne kaffen er populær i Korea i karantene, ble deretter populær på TikTok, og nå er det veldig fasjonabelt over hele internett. Dalgon Coffee er en kald lattedrink med et fløyelsaktig glatt og søtt kaffeskum på toppen. Kombinasjonen av kald melk og bittersøt kaffe er helt deilig. Dalgon Coffee er inspirert av sørkoreansk dalgona-godteri – karamell, som ligner en kremaktig porsjon som dekker en iskaffe. Så hvis du vil finne ut av det, hvordan lage dalgona kaffe, følg denne enkle oppskriften (kun 4 ingredienser).

BESTANDDELER
  • 2 skjeer pulverkaffe
  • 2 skjeer med sukker
  • 2 ss varmt vann
  • 1/2 briller (120 ml) melk etter eget valg
  • 2-3 isbiter
TIPS

1. Ha kaffe i den store mikseskålen, sukker og varmt vann (slektning 1: 1: 1).

2. Bruk en stavmikser eller en elektrisk blender, pisk til tykk og kremaktig.

3. Bare fyll opp 3/4 kopper med kald melk og tilsett isbiter.

4. Fyll på med skummende pisket kaffe. Bland godt før du drikker. Nyt!

Kommentarer:

 • Må jeg bruke sukker? Sukker gjør, at kaffen komprimeres til en luftig og stabil konsistens, som holder formen en stund. Du kan redusere mengden sukker, men jeg er ikke sikker, vil det være så luftig. Hvis du er veldig sukkerfølsom, du kan redusere det, bare husk, at kaffen ikke blir så luftig.
 • Hva slags melk du skal bruke: Du kan bruke kumelk, melk uten melk, slik som mandelmelk, havremelk eller annen melk, som du foretrekker.
 • Kan jeg lage kaffen til Dalgon uten en elektrisk blender? Så, kaffen kan piskes med en vanlig visp, dette kan ta litt lengre tid, men det er absolutt mulig.

 

En instruksjonsvideo om hvordan du lager dalgona-kaffe.