Hvorfor er pizza så populær i USA?

Hvorfor er pizza så populær i USA?

Enkel gruppemiddag eller velsmakende midnattmatbit, pizza er en stift i USA. Amerikanere elsker pizza så mye, at de spiser 100 dekar pizza om dagen. (Hvis du ikke måler pizzaforbruket ditt på dekar, det handler om 350 stykker pizza per sekund!) Har du noen gang lurt på, hvordan denne italienske kaken ble en amerikansk sensasjon?

Vi vil, som amerikanere flest, utvandret. Pizza har blitt så populær, som delvis på grunn av det store antallet italienske innvandrere: de utgjorde 4 millioner av 20 millioner av innvandrere, som kom til USA i 1880-1920. Med seg tok de smaksløkene og laget velsmakende pizza. Etter andre verdenskrig emigrerte italienske amerikanere vestover og bosatte seg i forstedene, introdusere klebrig ost og deilig saus til et bredere land.

Italienske innvandrere lagde først pizza i hjemmene sine og solgte den i ikke-lisensierte lokaler, før G.. Lombardi ble den første lisensierte pizzeriaen i 1905 år i New York. Med disse amerikanske pizzeriaene er tiden inne for å finne på et stykke pizza. Mens pizza allerede var arbeiderklassemat i Napoli (fødested), et stykke revolusjonerte pizzaen i USA, gjør det enda mer tilgjengelig for travle ansatte, som nå kunne kjøpe en porsjon, de kunne spise på vei i stedet for å kjøpe hele kaken.

Rett etter introduksjonen av pizza i USA, pizza har blitt mer populær i USA enn i Italia. Dette er delvis hvorfor, at pizzaen ikke er helt italiensk. Napoli ble opprinnelig grunnlagt av greske bosettere rundt 600 år f.Kr. og det er kjent, det var pizza der, før byen ble gjenforent med resten av Italia i 1861 år. Ost, tomatglede ble introdusert for større italiensk mat bare på 1940-tallet. Dermed, i det minste en stund, pizzaen var mye mer amerikansk enn italiensk.