Bestemme surheten i vin

Bestemme surheten i vin.

Så lenge sukker er grunnlaget for det påfølgende alkoholinnholdet, syren former vinenes aroma og smak. Begge faktorene må stå i et gunstig forhold til hverandre. Et slikt harmonisk forhold forekommer bare i gode år og bare når det gjelder druer og epler. I normale år må du hjelpe naturen litt. Det er ingenting klanderverdig ved det; som kan påvirke ugunstige klimatiske forhold, rådende hos oss, i Sentral-Europa?

Bare et spesialisert laboratorium kan utføre en presis analyse av syreinnholdet i juice eller vin.

Imidlertid er denne typen grundige undersøkelser ikke nødvendig for hjemmelaget vin. Vi bestemmer den totale surheten til vinen eller juicen ved hjelp av en syremåler.

Syremåleren består av et sylindrisk glasskar med kapasitet 20 ml uteksaminert i grader- I tillegg trengs de: en flaske blå lut (standard løsning) og en pakke med lakmuspapir.

Målingen utføres som følger: blå flytende lut tilsettes juice eller vin så lenge, til vinen eller saften nøytraliserer den. Midler, at syremengden må være den samme som mengden lut. Nøytraliseringen kan være kjent ved å endre fargen fra gul (fargen på juice eller vin) gjennom grønt til blått.

For å markere den nøyaktige verdien, først fylles et sylindrisk kar med juice opp til høyden på skalaen "0", og deretter tilsettes blå lut dråpevis. Du må fortsatt riste parabolen, lukker hullet med tommelen, slik at begge væskene blandes godt. Når den gule fargen blir mørkere, å endelig bli vårgrønn, bare en minimal mengde lut kan tilsettes, til mer eller mindre, når lysegrønn blir mørk. Under ingen omstendigheter skal dette skje, slik at saften blir blå, dette tilsvarer å overskride det mest gunstige målepunktet.

Nå kan du lese skalaen på skalaen, hvor mange kubikkcentimeter lut ble tilsatt saften. Mengden som er lest (f.eks.. 7) er syreinnholdet i saften, bestemt i gram per liter (g / l).

I det følgende vil vi håndtere vekten av musten og den totale surheten; begge disse verdiene er et viktig grunnlag for den påfølgende forbedringen av vin.

Syren til en god juice bør være 6-8 g / l.