Bestemme vekten til mustet

Bestemme vekten til mustet.

Man kan også snakke om å bestemme sukkerinnholdet i saften, men ordlyden "må vekt" indikerer målemetoden; musten veier faktisk.

Før jeg takler analysen, som du kan gjøre på egen hånd, noen få grunnleggende hensyn først. Saften som står foran oss brettes opp i et gjennomsiktig kar – avhengig av type frukt, som den ble opprettet fra – w 80 – 90, en nawet 95% fra vann.

Resten er sukker, sukkerfritt ekstrakt, garbniki, pekt, protein, aromatiske ingredienser, mineral og fargestoffer. Sammensetningen varierer avhengig av år, kultiveringssteder, klima, graden av fruktmodning og metoden for bearbeiding av dem. Bortsett fra sukker, er syrer de viktigste komponentene i det generelle ekstraktet, mengden av det varierer avhengig av type frukt. Sukkerinnholdet i druer er i gjennomsnitt like under 20%, og syrer i gjennomsnitt 1%, epler inneholder også ca. 1% syrer, men sukkerinnholdet er gjennomsnittlig 7%. Frukten som er rik på syrer, er lingonbær, som inneholder mer enn 2%, og er bare i den 1,5% sukker. Imidlertid er det bare pærer 0,3% syrer, en ponade 8% sukker.

De er verdier, som må tas i betraktning når man lager vin, men bare en ingrediens i saften, forekommer i de minste mengdene, det såkalte sukkerfrie ekstraktet, skaper det, som senere blir referert til i den ferdige vinen som en "bukett". Det kan ikke analyseres hjemme, det kan imidlertid bestemmes av smak og lukt.

Når du analyserer en juice, ved siden av vanninnholdet, vil sukkerinnholdet være av interesse for oss, fordi den spiller en viktig rolle i gjæringsprosessen. Selv om det er forskjellige typer sukker i fruktjuice, den totale sukkerverdien bør imidlertid beregnes, som måles som følger.

Et måleinstrument brukes til dette, som ble oppfunnet av farmasøyten Ochsle i forrige århundre. Den er enkel å bruke, det er lett å lese måleresultatene, og det fungerer i henhold til følgende prinsipp.

Vekten av en liter vann, 1000 gram, regnes som en konstant verdi. Ved å veie druesaften, Mr. Ochsle sa, at vekten økte i løpet av året, graden av fruktmodning, sted for dyrking og klima og var i gjennomsnitt 1060-1080 gram. Derfor trakk Ochsle sin konklusjon, den overvekten, og så 60-80 gram per liter, må være vekten av ekstraktet (hovedsakelig sukker). Vekten for veiing av mosten som han konstruerte indikerer denne overvekten.

Måleinstrumentet er en glassbeholder lastet med bly eller kvikksølv og avsluttet på toppen med et sylindrisk glassrør med en skala. Jo lavere væskens egenvekt, jo lavere synker beholderen. Etter å ha senket vekten for å veie mosten i en væske med en spesifikk tyngdekraft, overvekten leses på skalaen. "Ochsle gradering" dekker området fra 0 gjøre 130 gram (se tegningen ovenfor).

Hvis derfor overvekt 1 liter juice i forhold til vekten av vann 1000 g er 55 g, er vekten til must, også kjent som areo-metro, med et densimeter eller en sukkermåler, faller ned til nivået "55".

Få et beger med kapasitet for målinger 250 cm3. Den er fylt med juice, og deretter dyppes sukrose i den. Den skal flyte fritt i saften, uten å berøre sidene eller bunnen av begeret. Først da kan juicevekten leses nøyaktig, hvis væsken har blitt filtrert tidligere og ikke inneholder fine fruktpartikler (pips, øreklokke, masse, etc.). Du bør også ta hensyn til dette, for å fjerne eventuelle luftbobler fra saften. Vekten til mosten kan bare bestemmes ut fra fersk juice, fordi i juice, der gjæringen startet, sukkeret er allerede forvandlet.

For å få en nøyaktig måling, begge begerglassene, samt sukkermåleren må være ren og avfettet, Ellers blir resultatene forfalsket. Derfor bør de vaskes grundig etter hver bruk.

Den nøyaktige målte verdien kan bare leses noen minutter etter at måleenheten er nedsenket i væsken, fordi temperaturen skal være nær juiceens. Vekten av mosten leses av væsken enten nedenfra eller ovenfra. Les bruksanvisningen for hydrometeret nøye.

I tillegg bør en ting til vurderes. Hver sukkermåler er merket for en temperatur på 20 ° C, det betyr, som bare da indikerer riktig verdi, når saften har akkurat denne temperaturen. Hvis målingen utføres ved en annen temperatur – og dette er ofte – du må gjøre en korreksjon for å få resultatene.

Dansker, for å korrigere resultatene, er plassert i den nedre delen av sukkermåleren, endte med en boble, på venstre side av termometeret (derfor bør du alltid kjøpe en sukkermåler med termometer!). Avhengig av temperaturen legger det seg opp (ved høyere temperatur) eller trekker fra (ved lavere) riktig korreksjonsverdi.

Den avleste og, om nødvendig, korrigerte verdien av mostvekten, skal skrives ned i en bok med merknader om vedlikehold av kjelleren eller merkes på gjæringsfartøyet..