Fruktjuice evaluering og analyse

Fruktjuice evaluering og analyse.

Vi starter nå forberedelsene knyttet til produksjon av vin fra fruktjuice. Frukten er knust, og saften hentet fra dem ble samlet i et kar. Gjør ikke noe ennå, er det en bøtte?, eller et gjæringsfat. Det er bare en ting du må ta hensyn til: beholderen må dekkes til videre behandling kan fortsette.

Det neste trinnet vil være å bestemme utseendet og kvaliteten på saften. For den videre prosedyren er allerede bestemt, for å få riktig kvalitet på den senere vinen. Ikke hver druesaft eller annen frukt produserer naturlig nok en god vin. Stoffene i juice endres avhengig av frukttype, deres modenhetsgrad og fødselsår. Etter en vakker sommer er saften søt; i sterkt sollys kan det imidlertid ikke inneholde nok syrer. Hvis været i vekstperioden var dårlig, da har vi å gjøre med et overskudd av syrer, som i seg selv påvirker aromaen og saften er uegnet til konsum, så lenge det ikke gjennomgår noen behandling. Både surhet, og juiceens juice må være balansert i smak, hvis vinen skal være velsmakende. I tillegg lager syrer og tanniner, at vinen forblir frisk og stabil, og er motstandsdyktig mot sykdommer og mangler.

For eksempel inneholder sure epler for mye syre og for lite sukker, Derfor vil drikken som fås fra dem være sur, lavt alkoholinnhold, og med mindre det er korrigert – det vil ikke være velsmakende, det vil heller ikke være egnet for lengre lagring. Søte epler har til syvende og med lite syre og lite tanniner, så drikken fra dem vil nødvendigvis være kjedelig og smakløs, hvis det ikke er rettet.

Sure pærer har mye tanniner i seg, men lite sukker. Saften gjæres raskt, men produserer lite alkohol. Riktignok, etter at gjæringen er avsluttet, vil vinen rydde opp raskt, det vil imidlertid være bittert og ustabilt. De er trøbbel, den vinen kan gjøre oss, hvis vi ignorerer behovet for å analysere og muligens rette saften. Apropos analyse, Jeg mener ikke å jobbe som biokjemiker i det hele tatt, som undersøker musten profesjonelt og med utallige instrumenter. Vi trenger svært få hjelpemidler for å evaluere saften, vi kan også stole til en viss grad på vår egen smak, lukt og syn. Følgende analyse tar i utgangspunktet ikke hensyn til frukttypen, som mosten ble laget av. Ulike metoder for å korrigere en vin brukes bare under tilberedningen.