Korrigere vin "våt"

Korrigere vin "våt".

Denne metoden brukes til å korrigere ikke bare sukkerinnholdet (så senere alkohol), men overflødig syre reduseres også. Granulert sukker, som tilsettes juice, den oppløses først i vann. Saften drar ikke bare fordel av sødme, men fortynner også med en nøytral væske, hva er vann, som også senker syreinnholdet.

Tilsetningen av sukkervann må imidlertid ikke overstige 10% mengden juice, fordi vinen mister smaken. Derfor kommer metoden for å korrigere vin "våt" inn i bildet først da, når saften er ekstremt sur, og har samtidig en spesielt sterk aroma, som ikke vil lide mye ved fortynning.

Fremgangsmåten er som følger.

Syremåleren inneholder for eksempel veldig sur fruktjuice, hvis surhet er 16 g / l. Den optimale verdien ville være 8 g / l. Hvis samme mengde vann tilsettes juice, Dette vil redusere syreinnholdet med halvparten, men også en verdi uttrykt i grader Ochsle. Derfor må du måle tilsatt sukker igjen. Slik gjøres det, som beskrevet i forrige artikkel. Fruktjuice, som litt overstiger normalverdien 6-8 g / l kan gjøres sur ved å tilsette sukker vann, det er imidlertid bedre å blande dem med juice med lite syre, akkurat som juice med lite syre blandes med sure frukter.