Korrigere vin "tørr"

Korrigere vin "tørr".

Å korrigere en vin betyr å tilsette sukker i den, og med visse typer frukt også syre, eller senke surheten i frukt med høy surhet. Korrigere vinen, i storskala produksjon, er strengt definert i loven, ale min, å lage vin kun til personlig bruk, vi trenger ikke å bekymre oss så mye for regelverket. Bortsett fra viner og naturlig juice, som produseres i gode år uten tilsetningsstoffer eller behandlinger (i alle fall handler det om druer og epler), det er en slags grunnoppskrift for å lage viner, på grunnlag av hvilken kvaliteten deres bestemmes.

Vanlig fruktvin å drikke, kalt vin must, har minst 40 ° Ochsle. Saften fra vårt regnskapseksempel kan derfor klassifiseres som brukbar i henhold til dette kriteriet. Det er ingen krav til denne typen vin, bortsett fra en, du burde drikke dem raskt. Det varer maksimalt til neste vår.

Jeg vet det fra min egen erfaring, at pomevin ikke skal settes under 60 ° Ochsle. I år 1982 epler fikk for eksempel 62 på Ochsle-skalaen.

En slik vin anses å være ganske lett, og den er den laveste verdien, som drikken må ha, hvis hun skal overleve neste sommer. Dette er selvfølgelig ikke en nødvendig forutsetning; hjemmelaget vin brukes først og fremst til drikke, ikke dette, å lager kjelleren med edle og sjeldne typer. Selv med den største innsatsen vil ikke produktet vårt tilhøre dem.

Det er imidlertid annerledes med korrigerte viner, som saften ble beriket med tilsatt sukker i samsvar med vinloven. I henhold til grunnoppskriften inneholder middels lette bordviner maksimalt 80 ° på Ochsle-skalaen, og dessertviner maksimalt 120-130 °.

En juice som inneholder 45 ° Ochsle krever derfor tilsetning av sukker, slik at den kan produsere en god bordvin med alkoholinnhold 10,6% (80° Ochslego = 10,6% alkohol). Å heve væskeverdien med 1 ° på Ochsle-skalaen, den må berikes med et tillegg 2,6 g sukker per liter. Så for å oppnå ønsket verdi på 80 °, må Ochsle legges til (80 – 45) = 35 ° Ochslego: 35 x 2,6 = 91 g / l. For en ballong med kapasitet 50 liter ville være det 4,55 kg.

Ved å utføre beregninger, du kan rette på hvilken som helst fruktjuice, beregnet på bordvin, og dessert.

Men det er en ting å huske på her. I vanlige bordviner med en verdi på opptil ca.. 90° Ochsle hel sukker (avhengig av rase av gjær og gjæringskraft) det er gjort til alkohol (+ karbondioksid), de gjæres dermed fullstendig etter gjæringen, tørke.

Med en høyere vekt av must forblir resten av sukkeret usyret i dessertvinene, hvilken gjær ikke kan behandle. Når du måler den ferdige dessertvinen, vil indikasjonene på sukkermåleren variere mellom 10 ° og 20 ° Ochsle. Mer om dette i beskrivelsen av gjennomføring av gjæring. Mer nøyaktige data, knyttet til tilberedning av bord- og dessertviner, i oppskriftsdelen. Forsiktig anrikning av most med lave Ochsle-verdier utføres hovedsakelig med bordviner, det vil si i frukt- og druesaft, mens bærjuice skal gjøres om til dessertviner. Tørre bordviner fra sistnevnte frukter har for mye en skarp smak.

Tørt krystallsukker brukes til å korrigere vin "tørr" (ikke druesukker!) og den er oppløst i oppvarmet must. Bare da, når det ikke er flere sukkerkrystaller i bunnen av bollen, løsningen kan blandes med resten av saften.

Pomesaften skal veie minst 55-60 ° Ochsle, slik at den kan gjøres lett, ung vin. En edlere bordvin (tilsvarer utvalgte viner) bør settes til 80 ° Ochsle, her mener jeg ikke bare eple- eller pærevin, men også hvit druevin. Rød druevin kan vise 90 ° Ochsle. Alle disse vinene gjæres til slutten, de er tørre. Dessertviner er satt på 100-120, og til og med 130 ° Ochsle. Disse vintypene inneholder mer eller mindre ubehandlet sukker, restsødme. For å øke tettheten av fruktjuice med 1 ° Ochsle, du må telle 2,6 g sukker per liter.