Slutförande av jäsning och förtydligande

Slutförande av jäsning och förtydligande

När vinet slutar fungera - vattnet i röret stabiliseras och det slutar puffa - bör du kontrollera sockerhalten med en vinmätare. Om vinets sockerhalt inte minskar under flera dagar i följd, betyder att, att jäsningsprocessen är klar.

Svagare viner skördas i genomsnitt 3 gånger från ovan sediment (efter avslutad jäsning), stark 4 gånger (fläckar vin co 3-6 Veckor, beroende på slamutsläpp), alltid komma ihåg kortast möjliga kontakt av vin med luft. Starkt vin vid sista förbandet, dessert kan vara syresatt.

Vinet bör alltid smakas under den första samlingen, för under jäsning kan du lägga till något annat, t.ex.: socker sirap, honung eller juice från andra frukter. Tack vare detta blir vinet smakligare och i linje med våra förväntningar.

Om vinet inte är klart, vi kan vänta på att det klargör sig självt - naturligtvis (det kan ta upp till 10 månader), annars kan filter eller klargörande medel användas. Vi kan använda gasbind för att filtrera vinet, duk, flanell-, speciella filter eller uppsättningar för tyngdkraftsfiltrering. Ett av finmedel kan också användas:

 • Klarowin (bentonit) - det är ett effektivt medel för att klargöra viner och juice. När det sväller i vatten uppvisar det starka absorptionsegenskaper. Innehållet i en påse för 10 liter vin;
 • Färdiga - super snabbt och super starkt, binär (K1 + L1), professionell klargörare för justeringar. Perfekt för att klargöra mos och vita viner. Tid för fullständig clearing 24h. Innehållet i en påse för 25 liter vin;

Instruktion: när vinet eller moset slutar "fungera", dekantera dem från sedimentet till en annan behållare. Blanda inställningarna väl innan du lägger till beredningen, lägg sedan till hela innehållet i K1-påsen
och blanda allt ordentligt i cirka 30 sekunder. Lägg sedan till innehållet i påsen J1 och blanda igen. Lämna på en lugn plats, klargöringsprocessen börjar efter några minuter, fullständig rensning upp till 24 timmar.

 • Aktivt kol - till grumlighet och smaklös eftersmak, jäst eller mögel;
 • Äggprotein - 1: a våningen. för 25-30 liter vin, bruten i en liten mängd vin;
 • Kiselsol;
 • Flytande eller pulveriserat gelatin, t.ex.: ENARTIS Goldenclar;
 • Flerkomponentagent - ENARTIS NEOCLAR - ett klargörande preparat med ett mycket brett spektrum av aktiviteter, det tar också bort polyfenoler och proteiner, förbättrar vinets stabilitet och organoleptiska egenskaper. Perfekt för att klargöra vita och röda viner. Sammansatt av ENARTIS NEOCLAR de kommer in: bentonit + pulveriserat gelatin + pulveriserad äggvita + aktivt kol.
 • Flerkomponentagent - ENARTIS CLARIL SP - bredspektrumförklarande medel, för vitt och rött vin. Sammansättning: bentonit 50%, PVPP 20%, kaseinat 15%, kiseldioxid 15%. Spektrum av åtgärder: avlägsnar fenoler och polyfenoler, eliminerar proteinmoln, förbättrar transparensen, eliminerar ingredienserna som är ansvariga för "brunning" av vin, minskar bitterhet och förbättrar vinets organoleptiska egenskaper, förbättrar friskheten.

Hittade på google via:

 • vinförtydligande
 • slutförande av vinjäsning
 • vinet slutar fungera
 • hur man gör ett vinfilter
 • mosförtydligande
 • vinet slutade fungera vad man skulle göra nästa
 • husets jäsning