Bagels med kött- och svamppasta

Bagels med kött- och svamppasta

1-2 strängar bagels, 15 dag av rostat kött (parings), 10 en dag svamp, 3 skedar smör eller margarin, sked med tjock grädde, salt-, peppar, grönsallad, en skida med röd paprika

Tvätta svamparna och rengör axlarna. Gryta med en del av fettet (1 sked), svalna och släpp den genom köttkvarnen tillsammans med köttet. Tillsätt smör till blandningen, kräm, strö lätt med salt och peppar. Blanda alla ingredienser noggrant tills de är enhetliga. Tvätta paprika, klipp av roten, ta bort boet och skär i fyra delar. Lägg massan i en påse med en nål och pressa den längs hela bagelns omkrets. Lägg bagels på salladsbladen och täck dem med en rund bricka eller skål; garnera med paprika.

 

Smällare med sill och äppelpasta

1 ett paket med kex, 40 en dag med sillfilé, 45 en dag med äpplen, 10 en dag med smör eller margarin, tomat

Tvätta äpplen, skala av huden eller, om den är frisk, lämna den på, hål ut fröboen. För äpplen och sillfiléerna genom en matberedare, tillsätt margarin och riv tills den är jämn. Använd en nål för att pressa små dekorativa element på smällarna och placera dem på brickan. Dekorera hela med tomatpartiklar.