Jästkaka "av den unga svärdottern” (Savarin)

Jästkaka "av den unga svärdottern” (Savarin)

Kaka: 25 en dag mjöl, 12 en dag med smör eller 'Palms”, 3 LOL, 3 dag med socker, 2 en jästdag, ett halvt glas mjölk, nypa salt
Sirap: en halv kopp rom, 15 dag med socker, glas med vatten

Mosa jästen med lite socker, häll ljummet mjölk, tillsätt lite mjöl och låt stiga. Vispa ägg med socker tills det är vitt, tillsätt det siktade mjölet, surdeg och en nypa salt. Knåda degen, tills den kommer bort från händerna och bubblor dyker upp i tvärsnittet. Häll i i slutet av knådningen 10 dag av smält och klarat fett. Sätt åt sidan för att stiga. Avbryt ökningen genom att knåda degen kort, lägg dem sedan i en smord och mjölad ringform, fyll den halvvägs och lämna den på en varm plats. När degen höjs igen, lägg formen i den förvärmda ugnen och baka i ca.. 35 min. Ta ut den bakade och lättkylda kakan ur formen och blötlägg den omedelbart efter att ha tagit ut den med sirap med rom.