Brödkaka

Brödkaka

7 jaj, 7 skedar socker, 7 skedar med riven svart bröd, ett glas rom, fett för att smörja formen

Vispa äggulor med socker tills det är klumpigt, homogen massa, tillsätt riven bröd och vispade äggvitor. Blanda försiktigt, Häll i en smord fjäderform och baka omedelbart. När den har svalnat, skär den med en vass kniv 3 Strö delar och varje skiva med sötat vatten och rom. Smörj med en eller flera typer av fyllning.

Tabell I: 40 Dag socker häll ett glas mjölk och koka tills det tjocknar. Kyl och häll i en lerkruka. Tillsätt äggulan en i taget under rivningen (totalt 4 äggulor), sedan en matsked smör vardera (totalt 25 dag) och riv, tills massan blir fyllig. Häll slutligen en kvarts kopp med en mycket stark sommarkaffeinfusion och starta den igen.

Mässa II: 4 slå äggen i en lerkruka, Häll i 25 dag pulveriserat socker och vispa med en ångvisp, tills en snöliknande massa bildas. Kyl sedan ner det. 25 Vispa en dag smör i en skål tills den är vit och tillsätt äggmassan för sked. Vik in det kraftigt.

Mässa III: 30 Passera en dag av skalade hasselnötter genom matberedaren två gånger. Lägg till 30 dag pulveriserat socker och riv grundligt. Gnid separat tills det är vitt 35 en dag med smör. Kombinera båda materialen och vrid dem väl igen. Om muttermassan förbereds på sommaren, det är lämpligt att tillsätta lite kakaosmör. De bör smältas och läggas till nötter med socker.