Husvin gjord av äpplen

Husvin gjord av äpplen

Hemlagat äpplevin - hälsosamt och gott

Av alla frukter som växer med oss, äpplen är den vanligaste råvaran för framställning av fruktviner. De används båda för produktion husvin enfrukt eller som bas för flerfruktviner.

Det mest lämpliga råmaterialet för att göra hemvin finns äpplen av sena sorter höst och vinter / olika sorter av Renet eller Antonówka / ,som i jämförelse med de tidiga sorterna innehåller fler syror, socker och extrakt och ger därför en bättre produkt . Välj väl mogen frukt, friska, med tillräcklig syra och medelstorlek. Medelstort äppelvin är mer aromatiskt än stor frukt ,eftersom andelen skal i mindre frukter är högre än i stora, och skalen innehåller de mest aromatiska ämnena. Med hänsyn tagen till, måste måste vara ordentligt förberedd, för att återfå så många aromer som möjligt i vinet, vitaminer och spårämnen som finns i äppelskal.

Om vi ​​använder andra äpplen eller så kallade. spady, andra frukter måste tillsättas, t.ex.. himmelska äpplen , vinbär, krusbär eller russin.

Äpplen utvalda för hemvin bör tvättas noggrant, rulla in och skär i små bitar. Häll sockersirap och tillsätt Pektopol-enzymet - Pektoenzym, vilket underlättar frisättning av juice från frukten, Lämna sedan allt under skydd i flera timmar. Nästa, om vi vill jäsa i juice, pressa sedan frukten ordentligt, häll saften i ballongen, vi lägger till jäst och näringslösning och sätter på jäsningsröret. Om vi ​​ska jäsa i massan för att få så mycket smak som möjligt från skinnen, göra upp inställningar med sockersirap, tillsätt jäst och näringslösning ,blanda allt ordentligt och installera ett jäsningsrör. Juice frukten efter att den turbulenta jäsning är klar, vilket vanligtvis tar ungefär en vecka.

Tyst jäsning av hemlagade äppelviner tar vanligtvis cirka två månader. Under denna tid, var uppmärksam på ansamling av sediment i botten av ballongen, att tidigt dekantera vinet från sedimentet och förhindra utvecklingen av vinsjukdomar.

Äpplen håller i genomsnitt 0,7% syra / innehåll 7 g syror i 1 liter / och 100 g socker i 1 liter. För att få starkare och mer hållbart vin, slutför inställningarna med sockersirap.

Det accepteras,

det på 10 kg äpplen, tillsätt en sirap beredd med 2,5 liter vatten och 2 kg socker,

vi får vin med en alkoholhalt på ca.. 16%.

Rekommenderad användning av pektolytiska enzymer.

Rekommenderad vinjäst: Tokay, Arom Vit

 

Naturligtvis måste vi komma ihåg, att välja rätt jäst, som tål denna alkoholhalt. Vi väljer jäst från gruppen avsedd för vitt vin, företrädesvis sådana, som gör att du kan få den fulla aromen av den använda frukten och delikat, färsk smak. Vi kan använda Tokay-jäst eller italiensk aromvit Apple-viner, speciellt när de är lite utspädda med vatten, de måste surgöras med citronsyra, du bör också lägga till fler näringsämnen till dem, dvs.. 0,4 - 0,5 g per liter inställning.

Äppelvin mognar väldigt snabbt, men den ska förvaras på en sval plats och den är inte lämplig för långvarig åldrande.

 

Nedan kommer jag att ge dig några recept på hemlagade äppelviner. Jag rekommenderar alltid att jäsa äppelviner i massan i en jäsningskärl, frukten skärs i bitar, häll varm sockersirap. Efter kylning, tillsätt enzympreparatet, jäst och medium. Jag tror, att jäsning i massan ger bättre smakresultat.

Hemlagat äppelvin:

15kg äpplen

40g russin

3kg socker

3L vatten

10g medium, vinjäst: Arom Vit, Tokay, Stainberger, Universell.

Krossa äpplen, vi skär i kuber, naturligtvis tar vi bort kärnan och fröna som kan införa för mycket tårhet i vårt hemlagade vin. Häll allt i jäsen och häll het sockersirap. Efter nedkylning till ca. 25-300C vi lägger till ett enzymmedel, medium och vinjäst.

Äpplen är perfekta för blandning med andra frukter, beprövade kombinationer är:

äpplen - krusbär

äpplen - vinbär

äpplen - russin

Hittade på google via:

  • Äppelvin
  • Äppelvin
  • husvin från äpplen
  • Antonovka äppelvin
  • hemlagat äppelvin
  • recept för äpplevin 2010
  • recept på husvin från äpplen