Hemvin gjord av vinbär

Hemvin gjord av vinbär

Hemlagat vinbär vin.

Vinbär är av stor kostvikt, är en utmärkt källa till många vitaminer: A, B1, B2, i C, innehåller organiska syror, garbniki, fiber, järnföreningar, kalcium och spårämnen.

Det bör nämnas, att svarta vinbär har mer vitaminer och spårämnen än vita och röda vinbär. Perioden av frukt och skörd (beroende på typ) faller från juli till

i slutet av augusti. Vita och röda vinbär är ett mycket enkelt och graciöst material för husviner, De rekommenderas för människor som börjar sitt äventyr med hemvin.

Vinbär ger lätt juice, jäsa lätt och ofta självklara snabbt. Vinbär är inte en dyr frukt, den är lätt att odla och kan användas till torra och söta viner, enfrukt eller kombinera med andra frukter, få flerfruktviner. Välja frukt för att förbereda ditt vin, var uppmärksam på att de är helt mogna och inte för sura.

När du sätter på vinet, kom ihåg att inte späda ut mustet för mycket (lägg inte för mycket vatten i frukten), för det resulterande vinet kommer att ha en svag smak (för lite extrakt, det talas om ett "tomt" vin) och kommer att vara benägen för sjukdom. Den övre utspädningsgränsen är 2 liter vatten (vatten + socker) på 1 kg frukt - denna gräns bör inte överskridas. När det gäller mycket sura vinbär kan vi tillaga ett blandat vin genom att lägga det till vinbäret: äpplen, agrest, hallon eller någon annan frukt som kommer att tänka på.

Vinbärsrecept, inställningar för en 15l ballong:

Lätt husvin 12%:

 • frukt 4,5 kg
 • vatten 5,5 l
 • socker 1,8 kg

Husets vin starkare 18%:

 • frukt 5 kg
 • vatten 5l
 • socker 3 kg

Blandat vinbär vin 16-17%:

 • röd vinbär 5 kg
 • svart vinbär 1 kg
 • vatten 5l
 • socker 3 kg

Blandat vinbär vin, stark (16-17%):

 • vinbär måste 3l
 • krusbär måste 1,5 l
 • äppelmust 1,5l
 • jordgubbar måste 0,5 l
 • vatten 3,5l
 • socker 2kg

När du väljer jäst för vinbärsvin rekommenderar vi italiensk aktiv jäst: ENARTIS Ferm AromaWhite eller ENARTIS Ferm RedFruit och ENARTIS START eller SUPERIT medium.

När det gäller svarta vinbär, för vinmakare är de en mycket mer önskvärd ingrediens i hemmaviner. Svarta vinbär har mycket mer extrakt, mörkt färgämne och vitaminer. På grund av dess arom, Svarta vinbär används mindre ofta för att göra lätta enfruktsviner. De används snarare för tunga, dessertviner, avsedd för lång lagring (2-3 lappa) eller som kopplingsviner (blandning med andra viner, för att förbättra färgen, smak och lukt av "svagare" vin, gäller mest 0,5 upp till 1 liter svart vin för 20 liter annat dessertvin).

Hittade på google via:

 • vinbär vin
 • svart vinbär
 • röda vinbärsvin
 • röda vinbärsvin
 • Hur man gör vinbärsvin
 • vinbär vin
 • recept för röda vinbär