Recept för cider

Recept för cider

Äpplen är den grundläggande råvaran för produktion av fruktviner. Till skillnad från äppelviner, cider är en lätt vin drink, vanligtvis gjord utan tillsats av socker och vatten, och jäst med vildjäst. Det är perfekt för varma dagar eftersom det är en uppfriskande drink , serveras kyld till temperatur 6-80C. Det är inte bara lämpligt för längre mognad, du borde dricka det över 6 månader och förvara i ett svalt rum - helst i en sval och mörk källare.

Det är bäst att välja aromatiska sorter av äpplen för produktion av cider, t.ex.. Renety eller Antonówki. Frukten måste vara mogen men frisk / de får inte vara ruttna och ska inte skalas, eftersom skalen innehåller aromatiska ämnen, färgämnen, tanniner som positivt påverkar ciderens färg och smak. Mogen, höstäpplen har i genomsnitt ca. 11-12% socker och tillräckligt med syra för att få en drink med jämn 10% alkohol. Samtidigt kommer en sådan dryck att vara helt naturlig, liknar druvvin.

äppelpaj, har producerats i vårt land under mycket lång tid beror inte bara på tillgången på frukt, men också en okomplicerad produktionsprocess utan användning av värdefull jäst eller näringslösning. Det finns naturligtvis många olika recept, men grundfunktionen för en bra cider är innehållet av kolsyraanhydrid. ju mer av denna gas, desto bättre är drycken. Därför bör jäsning utföras vid olika temperaturer. Krossa äpplen, alltid med rostfria blad, vi krossar och utsätts för turbulent jäsning i ett rum med temperatur 20-250C. Efter två eller tre dagar, pressa frukten och häll saften tillbaka i ballongen. Efter att turbulent jäsning är klar, du bör hälla äppelpajen från sedimentet till en annan , en mindre ballong och flytta den till ett svalt rum med temperatur 8 do 100C , där jäsning slutar långsamt och sedan klargörs. När äppelpajen blir klar , den ska dras tillbaka i flaskorna så snart som möjligt, kork väl, för att minimera gasförlust och hålla den sval tills den förbrukas. Om äppelpajen inte vill klargöra bör den filtreras vid låg temperatur och sedan tappas på flaska..

En annan variant av den äppelbaserade vindrycken är cider, erhållen från jäsning på ädeljäst: Riesling, Tokaj eller Aroma White med tillsats av näringslösning , socker och vatten. För att cidern ska vara god måste den vara ordentligt kolsyrad, klargörs och kyls. Reglerna för jäsning och lagring liknar cider.

Hittade på google via:

  • äppelpaj recept
  • recept på cider
  • cider recept
  • hur man gör en drickande cider – Youtube
  • Äppelvin
  • recept på cidervin
  • recept på vincider