Se upp för överdriven alkoholkonsumtion

Se upp för överdriven alkoholkonsumtion

Se upp för överdriven alkoholkonsumtion. Inte tillräckligt, att alkohol är skadligt, vi ser fortfarande dumma ut efter det!

För vissa människor orsakar vitt vin alltid halsbränna och magirritation, andra av oss reagerar på rött vin med en snabbare hjärtslag. Ibland utlöses dessa reaktioner bara av vissa röda eller vita viner - även efter att ha druckit bara ett glas.

Att dricka för mycket eller för snabbt är ett problem, körtlarna slutar producera magsyra, och mat, i magen, förblir osmält. Det finns en känsla av fullhet och trötthet, medan alkohol absorberas av magen och tarmarna, det går in i blodomloppet och därmed till levern, om levern inte kan bryta ner mängden alkohol som levereras tillräckligt snabbt, det förblir i blodet. Eftersom det löser sig mycket bra i vatten, det kan genast tränga in i vävnader, som har en negativ effekt på nervsystemet. Det hämmar utsöndringen av enzymer, som reglerar vattenhantering, protein och elektrolytkropp. Som ett resultat leder överdriven alkoholkonsumtion ofta till minskad cirkulation och illamående.

Alkohol som konsumeras slutar, åtminstone, under en tid, i magen. Han kommer knappt dit, börjar stimulera produktionen av magsyror, som bryter ner fetter och proteiner, vilket möjliggör matsmältningen. Eftersom i en hälsosam mage är magsaftens surhet lik vinets (pH-värde mellan 2,8 a 4), det stör inte matsmältningen, snarare stimulerar det dem. Men från 45 Syrahalten i magsaften minskar långsamt efter 18 års ålder, därför lider många äldre av anemi. Vinet hjälper sedan till att återställa rätt syranivå i magen. Personer med gastrisk neuros eller duodenala sjukdomar bör dock vara försiktiga med vin - åtminstone vitt vin. På grund av dess höga syrahalt kan det irritera slemhinnorna och leda till halsbränna och magont.

Är det möjligt att vara allergisk mot vin

Å andra sidan är allergier mot vin och dess enskilda ingredienser extremt sällsynta. Utslag eller astma är sällsynta, och kräkningar är inte en allergisk reaktion, men den enkla effekten av att dricka för mycket vin. De är bland de vanligaste konsekvenserna av baksmälla. Som ett resultat av kräkningar blir magen av med inte bara fast mat, men också magsyror. Därför är han mycket lättad efter att ha gett honom en del av syran. Bara, det är därför baksmälla frukost med sura rullmops eller inlagda gurkor har blivit en legend. Hastighet, hur kroppen bryter ner alkohol, Det beror på många faktorer, bland annat från magens innehåll. Livsmedel som är rika på fett och proteiner saktar ner absorptionen av alkohol. Ost och mjölk skyddas mest effektivt mot berusning. Kryddig mat saktar också ner inträngningen av alkohol genom väggarna i magen och tarmarna. Period på full mage, där alkoholen från ett glas vin passerar in i blodet, kan vara en till två timmar. När magen är tom - ca.. 40 minuter.

Vinet innehåller mycket kalorier

Alkohol ger flest kalorier i den. Regelbundet dricka vin kan hända, så bidra avsevärt till övervikt, och till och med fetma. Vinförbrukning betyder dock inte nödvändigtvis viktökning. T.ex, en man med normal vikt eller undervikt behöver inte gå upp i kilo, medan i människor, som redan är överviktiga, vin ökar det - acetaldehyd hindrar på ett sätt nedbrytningen av fett i vävnaderna. Detta gäller dock för alkohol i allmänhet, och inte bara vin. Vinet stimulerar också aptiten och får dig att äta mer mat. Totalt, så att ökningen eller minskningen i vikt beror på den, drickarens ämnesomsättning.

Förlusten av vatten och salt från kroppen på grund av avdunstning och svettning måste ersättas med att dricka mycket vätska. Du bör dock inte dricka rent, rinnande vatten eller mineralvatten. Te och varma soppor är bättre, Å andra sidan hjälper godis till att balansera den sänkta blodsockernivån. Det är ingen tillfällighet att cola och saltpinnar är favoritmedel för snabb regenerering efter illamående och kräkningar. En bit rå ingefära kan också hämma munklyftreflexen och lugna magen. Det händer, att en bra effekt är att lindra huvudvärk och illamående med ett annat glas vin eller vodka, det är dock farligt - bekämpa alkohol med alkohol är det första steget mot missbruk.

Alkohol orsakar viktökning

Nedan visas energivärdet för en flaska (0,75 l) och ett glas (0,2 l) fel, beroende på alkoholhalten:

8volymprocent ...…… .325kcal / 87kcal
9volym% ...…… .366kcal / 98kcal
10volym% ...…. 413kcal / 110kcal
11volym% ...…. 450kcal / 120kcal
12volym% ...…. 498 kcal / 133 kcal
13volym% ...… ..535kcal / 143kcal
14volym% ...…. 578 kcal / 154 kcal
15volym% ...… ..620kcal / 165kcal

För husvin kan dessa priser vara mycket högre!

Finns på google via fraser:

  • gastrisk neuros och alkohol
  • gastrisk neurosalkohol
  • Får du fett av gastrisk neuros?
  • vad sägs om en allergi mot magsyraångor
  • gastrisk neurosalkohol
  • gastrisk neuros
  • gastrisk neuros och alkohol
  • alkoholneuros
  • gastrointestinal neuros och alkoholism
  • dricka sur alkohol