Garver - berikar vinbuketten

Garver - berikar vinbuketten

Taniny są jeszcze stosunkowo mało znanym środkiem w produkcji i podnoszeniu walorów wina. Włoska firma ENARTIS przez wiele lat badała i studiowała wpływ egzotycznych garbników, om de enskilda faserna av vinberedningen och vilken effekt det kommer att ha på slutprodukten.

Många års forskning har visat sig, att användningen av rätt tanniner i rätt mängd, har en onekligen positiv effekt på vin, korrigerar dess brister, stöder extraktion av naturliga tanniner i frukten, underlättar efterföljande förtydligande, stabiliserar partiklarna som är ansvariga för vinets färg, stöder effekten av antioxidanter, eliminerar proteinmoln, berikar buketten vin.

Så att vi alla kan dra nytta av dessa underbara effekter av tanniner, vi presenterar för alla

För vinproducenter, ENARTIS TANENOL-serien, som består av beredningar av tanniner från druvor och röd frukt, och beredningar av tanniner härrörande från ek. Ett brett utbud av möjliga kompositioner gör att du kan lösa nästan alla organoleptiska och tekniska krav.

Hur man väljer rätt produkt och dos för vårt vin?

Det finns en enkel metod för organoleptiskt att kontrollera det använda tanninet och göra preliminära provsmakningar. Denna metod består i att lösa 1 g TANENOL i 100 ml innehållande rent vatten 13% alkohol. Efter upplösning har vi en färdig lösning som kan tillsättas i andelen 1 ml per 100 ml vin (vilket motsvarar dosen 10 gram TANENOL per 100 liter vin)

När ska du använda den??

TANENOL-produkter kan användas i början av vinproduktionsprocessen, under fruktmaceration eller jäsning i massan. Minsta kontakttid med vinet är
1 vecka, och det maximala är ju längre desto bättre.

Tillgängliga produkter i WinoHOBBY-erbjudandet:

  • TANENOL CLAR - granulat - tillgängliga volymer: 5g, 20g, 50g i 1 kg
  • TANENOL FRUITAN - granulat - tillgängliga volymer: 5g, 20g i 1 kg
  • TANENOL RÖD FRUKT - granulat - tillgängliga volymer: 5g, 20g i 1kg – polecane do użycia wraz z drożdżami ENARTIS Ferm Red Fruit

 

Hittade på google via:

  • tanninvin
  • hans land
  • taniny wino
  • 1g land
  • till vilka viner tannin
  • taniny winarskie
  • vin tanniner hur man applicerar