Vi fixar sockerfel - är det till och med möjligt?

Vi fixar sockerfel - är det till och med möjligt?

Användningen av socker i hushållsproduktionen är vanligt, men ibland verkar det inte särskilt trevligt, månskins eftersmak. Dess avlägsnande är nästan aldrig lätt och paradoxalt nog är det mycket lättare att hantera dess borttagning från månsken än t.ex.. gjord av cider med tillsatt socker.

Lite teori

Månskins eftersmak och arom är resultatet av jäsning på vitsocker. Sockret i socker handlar egentligen bara om 97%, och resten 3% de är förbättringar, blekmedel och antiklumpmedel, åtminstone enligt sockerfabrikens officiella uppgifter ... Vad mer finns det egentligen, svårt att gissa, men redan i denna "minsta version" kan ett problem uppstå. Alla dessa sockertillsatser är bara ett problem - det andra är sockerkemin. Vitt socker är sackaros, dumma, som måste brytas ned av jäst till monosackarider och först sedan användas i jäsning. Hela problemet är detta, att praktiskt taget alla dessa steg producerar några biprodukter. Det finns inte många av dem, och inte så mycket, så att de blir hälsofarliga, men det räcker, för att förstöra smaken av mer känsliga sprit.

Nu, eftersom du redan vet, var kommer den dåliga smaken ifrån, Du kan börja analysera sätt att ta bort det, det enklaste verkar vara filtrering eller användning av aktivt kol, men det här är inte de enda möjligheterna

Filtrering och kol? Det är inte alltid en bra idé!

Aktivt kol har denna stora fördel, att den kan behålla en mängd olika ämnen. Tyvärr kan denna fördel bli en nackdel. Så länge du renar pre-moonshine på detta sätt, det blir inga problem. Produkten kan vara något mer förorenad än rensad sprit, så det kommer ingen lukt eller smak av månskinn heller. Efter destillation kan en sådan dryck nästan inte skiljas från sprit. Tyvärr, om du vill ta bort månskinsanteckningar, till exempel färdig cider, det återstår att se, att du inte bara får en not av månskin från den, men också många aromer och smaker, som bestämmer dryckens identitet, eftersom aktivt kol inte alls är selektivt.

När det gäller filtrering beror dess begränsade effektivitet främst på detta, att det inte håller de upplösta föreningarna, och detta är vad de ansvarar för smak och lukt. Självklart, som passerar genom en uppsättning filter, t.ex 1000, 200 i 0 kan hjälpa till i viss utsträckning, men alla operationer, vilket kommer att leda till avlägsnande av månskinsanteckningar, det tar också bort några av de föredragna aromaterna.

Vad återstår? Projekt!

Det finns sådana smaker, som ganska effektivt dödar noterna av månskin i även ganska starka drycker. Vitlök är den mest effektiva inom detta område, men jag skjuter i mörken, att det inte passar ditt smakkoncept. Plommon är lite värre, hallon, kryddor och - kanske överraskande - socker. Ingenting dödar också smaken, vilket socker, men kom ihåg, att om det fortfarande finns jäst i drycken, tillsättningen av socker återupptar jäsning. När det gäller de andra kryddorna - de kan naturligtvis inte användas i alla situationer, men om en not av månskin känns i körsbärstinkturen, du kan tugga henne med några plommon (torkad eller färsk, men inte rökt, på grund av detta, att det skulle behandla pesten med kolera). Kryddor passar bra med cider. Så som du kan se från detta enkla exempel, inte alla recept går förlorade, om du använder socker, även om något går fel. Att designa drycker är tyvärr en ojämn väg och ibland leder det till produkter, för att uttrycka det milt, inte uppmuntrande, men se - alla problem kan göras. Slutligen är det värt att citera ytterligare en berättelse från en författare av tinkturer. Frågade om det, vad man ska döda eftersmaken av månskin i alkohol, han svarade, helst Mentos eller Halls, och allt beror på det, hur mycket att dricka. Välsigna dig!

Finns på google via fraser:

  • vad man ska krydda månskenet så att det inte stinker
  • hur man kan bli av med smaken av månskin i sockerdestillat
  • vad man ska krydda mäsken före destillation
  • vad man ska lägga i sockermosen för att inte stinka
  • vad du ska lägga till moset för att förbättra smaken
  • vad man ska lägga till månskinnet så att det inte stinker
  • socker, hur man kan bli av med lukten av månskin
  • vad man ska döda smaken av månskin
  • vad man ska lägga till månskenet för att tappa smak och lukt
  • lukten av månskin