Vilket destillat att välja för tinkturen

Vilket destillat att välja för tinkturen

Som vi redan vet, god alkohol är en av de grundläggande ingredienserna i alla tinkturer, en ingrediens som kan ha en enorm inverkan på smaken av vår hemlagade tinktur. I länder där destillation av alkohol i hemmet överensstämmer med gällande lagar, du kan välja mellan olika typer av destillat: socker, fruktflingor, spannmål. Var och en av dessa destillat är olika, har andra fördelar och nackdelar. De största fördelarna med destillat i allmänhet är deras pris och kvalitet. Priset för att producera ett destillat hemma är mycket lägre än att köpa sprit eller vodka i en butik, och kvaliteten är ofta ojämförligt bättre än butiksprodukter.

Jag skulle också vilja överklaga här, det där: Destillat är inte detsamma som Moonshine! Konstig? Tja, nej. Att resa runt i världen och träffa olika människor på väg (människor som är mer eller mindre associerade med alkoholproduktion), besöker små familje destillerier i Österrike, dricka regionala destillat i Tyskland - har jag lärt mig, de orden destillat och månsken betyder något annat! Moonshine är en produkt som har bråttom, inte uppmärksamma kvaliteten på de ingredienser som används, produceras ofta på kameror av låg kvalitet. Sådan alkohol är ofta av dålig kvalitet, med en dålig smak och en illaluktande lukt. Destillat är en produkt gjord med ett hjärta. Följ alla reglerna för destillationskonsten, använder råvaror av högsta kvalitet, bra destilleringsjäst och destillationsapparater av hög kvalitet. Dessa kan vara högkvalitativa fruktdestillat samt läckra och delikat smakande kornvodka, varefter du inte får huvudvärk nästa dag.

Genom att förbereda destillatet för tinkturen, som i andan för tinkturen, vi måste få dess rätta kraft 60-70%. Jag skrev mer om det i artikeln: Vilken alkohol för tinkturen.

Ett av de mest populära destillaten är socker

Cukrówka är det allmänna namnet på en miljö som inkluderar vatten och socker. Sockret löses i rätt mängd vatten och sedan tillsätts lämplig destillatjäst, t.ex.: COOBRA-destillatjäst eller SpiritFerm-destillatjäst. Efter att en sådan inställning har jäsats destilleras den, resultatet är ren alkohol med en styrka av 80 att ens 95% (styrkan hos det erhållna destillatet beror på destillationsapparaten till hands). Sådan alkohol kallas också vanligtvis socker. Fördelen med socker är deras mycket låga pris (till stor del beroende av sockerpriser), hög produktionshastighet i genomsnitt från 2 do 8 dagar från tiden för att ta emot alkohol, neutral smak.

En av de bättre destillaten är konjak

Winiak är vardagligt, ursprungligt namn på destillatet som bildats efter destillering av den fruktiga inställningen. Vi kan använda vilken sorts frukt som helst som passar oss för en konjak. Du bör också få rätt fruktjäst. De frukter som vi kommer att destillera konjak från (fruktdestillat) ska vara av god kvalitet: mogen, gott, aromatisk. Krossa frukten och, efter tillsats av sockersirap, jäsa den med speciell jäst för jäsning av fruktsatser, t.ex.: SpiritFerm Turbo Fruit. När jäsning är klar destillerar vi inställningarna och vi får aromatisk alkohol. De mest kända i världen alkoholer erhållna på detta sätt är:

  • Calvados - äppeldestillat
  • Śliwowice - destillat erhållna från plommon
  • Brandy, Grappa, Koniak, Metaxa - destillat erhållna från druvor eller druvmassa efter vinjäsning

Fördelen med dessa destillat är deras utsökta smak, vilket i hög grad kommer att påverka tinkturens sammansättning, det kommer att komplettera det perfekt genom att till exempel lägga till: plommondestillat för plommontinktur eller körsbärsdestillat för körsbärstinktur. Du måste dock tänka på det, om det erhållna destillatet inte är värt att behålla, åldras på ekflingor och få en underbar konjak (Polsk hemlagad cognac).

Kvalitets spannmålsvodka

Korndestillat är produkter som erhålls genom destillering av kornmos. Korrekt beredda spannmål, malt eller andra stärkelseprodukter (majs, potatis, ris, etc..), genomgår mashing, d.v.s. processen att omvandla jäst stärkelse till jäsning av enkla sockerarter. Efter att ha tillsatt lämplig art av destillatjäst i mosen sker jäsning. Så här erhålls spannmålsvodka, vilket ofta är mycket bättre än många vodka i butikshyllan. För kvalitets- och välsmakande korndestillat, vars produktion är tidskrävande och mödosam, Du bör också överväga om det är värt att behålla och smaka på dem efter åldringsperioden.

Den här artikeln hittades på Google Sök, inklusive. genom följande nyckelfraser:

  • alkohol för tinkturer
  • vilken ande för tinkturen
  • tinktur juli
  • vilken jäst för fruktinställningar
  • frukt pomace tinkturer
  • sätt andan
  • hem konjak