Det första mötet med bulgariska köket

Det första mötet med bulgariska köket är ganska smidigt för alla utlänningar. Det är särskilt varmt accepterat av dig, som känner till principerna för modern dietetik. Är det möjligt att inte acceptera köket?, baserat på en mängd olika grönsaker, där det enda fettet är lätt och klar solrosolja, och kött grillas vanligtvis? Och det här är alltid många mejeriprodukter - berömda, mycket värdefull yoghurt och utmärkta ostar. I denna situation kan bulgariskt kök betraktas som framtidens kök utan överdrift.
Det finns dock stunder, när turister som besöker Bulgarien upplever svåra tider på grund av den näringsmodell som är i kraft här. Du kan bryta ner, när de efter en mördande resa från Polen bjuder in dig till frukost: istället för det drömma heta teet förväntar han sig ”kiseło mliako” och en bit droppande fett ,,bankirer”. Du kan också tveka vid synen av "Szkembechorba” - mjölkblekt tresoppa, generöst strös med vitlökssås. Vi å andra sidan, och många av våra landsmän, Vi visade oss vara helt hjälplösa inför "februari-kork".” - liten, het paprika. Den oskyldiga, den gröna skivan avlägsnas vanligtvis försiktigt av utlänningarna till kanten av plattan. Och ändå används i Bulgarien hatten till och med som ett självständigt mellanmål - "meze” - till konjak, precis så, i ett glas vatten, utan några andra tillsatser. De oinvigde står sedan inför ett problem, som i denna komposition testar med ett neutraliserande och lugnande tillsatsmedel: eller peppar för en grym stark vodka, eller tvärtom?

Verkar, att äta munken är ett bevisat test här, med vilken du kan identifiera den omisskännligt autentiska invånaren på Balkan. Om hon, efter att ha ätit denna delikatess, inte tappar andan, om hans ögon inte dimma, det betyder, att din, inte någon nordeuropeisk.

Den brinnande peppar förlorar dock helt sina helvetesegenskaper, när den inte konsumeras rå, men det är bara kryddor för rätter. Kasta i en liten mängd i en kruka under tillagningen - oavsett om den torkas, eller färska - gör soppor och såser utmärkta, kryddig smak, men utan att vara alltför skarp.

Varje, som tillbringade minst en kort semester i Bulgarien, kunde han berätta med ögonen, att de flesta rätterna här är baserade på tomatkompositioner. Denna grönsak - känd sent i Europa, a w XV w. anses vara en giftig växt - länge bredvid rosen prydde den dina trädgårdar. Sedan behärskade hon köket i Medelhavet och Balkan. Som ett tecken på erkännande fick tomaterna specifika namn, som persikor - "livets frukter”, han botade starkt ,Älskar äpplen” ("Toffee äpplen”) eller "Himmelska ägg."” (”Paradieseier”). Tomater är så populära inte bara för sina näringsmässiga fördelar. Ät rå i sallader, som ett tillägg till alla soppor, såser, kött, som sylt till efterrätt, de lagras lätt i form av juice året runt, fryst mat, ättiksgurka, ättiksgurka, koncentrat etc.. Eftersom dessa grönsaker inte väcker någon kontrovers, vi inbjuder dig att prova våra rätter utan tvekan, i vars vapen finns en tomat.

Vi vill också diskutera dess detaljer så vitt som möjligt, leder polska gourmeter genom stamtavlorna från de mest typiska bulgariska näringstraditionerna. Detta kommer säkert att underlättas av den gastronomiska kalendern, för i Bulgarien kanske allt har sin tid mer än någon annanstans, och några gamla, Kulinariska vanor relaterade till årstiderna är fortfarande vid liv och uppdaterade.