MIDDAG PÅ GRÄSET

Picknick i Złoty Sands hålls vanligtvis på "Karakaczański Stan” eller "Łowna Sreiasto"”. Trötta turister, som, efter att ha klättrat otaliga smala klippsteg och rivit genom en tunnel intrasslad med lianor, äntligen når sin destination, förvånad över att de går in i den ursprungliga byn. Fritt placerade lövstugor, utomhuskök, lukten av grillat kött på grillen och intressant, gjord av tjock, servitriser kostymer av svart tyg - sätt dem omedelbart i humöret på en bergstammsäte, vad Karakachans var. Menyn för dessa möten under stjärnhimlen med ackompanjemang av en folkorkester ser likadan ut för alla grupper..

En bägare med druvor rakia och en del av "szopska" presenteras för att hälsa på varje person” Sallad strös generöst med riven fårost. Därefter serveras huvudrätten, som består av en halv välbrunad kyckling på ett rotisserie eller en del av olika kött med skorpa”. Så det finns också små kjufteta och en kebapcze, en skivfilé, och mer än en gång en bit lammlever. Plus mycket krispiga pommes frites och en sallad; det kan t.ex.. kålsallad eller skivade tomater med lök. Rund serveras också, bröd av vitt bröd fortfarande varma, som ska plockas med fingrarna, och när du äter, doppa i marken örter. Vin smuttas under festen, naturligtvis röd, torr, vilket påskyndar matsmältningen och hindrar dig från att ge efter för känslan av tyngd. Det tjänar också samma syfte som att penetrera, hård och härlig musik, medföljande gäster från det ögonblick de kommer in i Karakachan-byn. Vanligtvis finns det också folkmusikband under picknickerna, som efter hans danser lockar gäster att spela tillsammans. Efter Rakia och vin, till och med den komplicerade horaen” det blir enkelt och konstigt lätt att suddas ut skillnaderna mellan folkdanserna från Vistula och Donau. I slutet av picknicken tar servitörer kaffe i "jevettes"” och bitar varm banica med ost. Denna sista touch av en rejäl middag börjar vanligtvis en lång serie av glädje, till och med en sedel som diskret viks på en keramisk tallrik kommer inte att svalna dem, eftersom alla kulinariska nöjen på kvällen har inkluderats i kostnaden för evenemanget.

Vad är de mer nyfikna polska turisterna, som inte bara gillar att smaka på originalrätter, men de vill också veta "hur det görs."”, har möjlighet att tillfredsställa sina intressen tack vare Varna-Radiosändningar. Danuta Łuczak-Filczewo, redigera program för polska lyssnare, det slutar inte med att spela in attraktiva sångare och skaffa fiktion, Önskar att ta med gästvänliga Bulgarien till polacker, Danuta har nyligen börjat popularisera de mer intressanta recepten för det lokala köket.