VAD man ska äta på en läger!

Våra Sofia-vänner beklagade det väldigt mycket, att vi inte kan delta i en äkta semester som öppnar herdens säsong och har beslutat att belöna oss för denna orättvisa. Så på en vacker majdag blev vi inbjudna till "Saint George-festen”, som de uttryckte det, till den berömda sub-Sofian-staden - Bojana.
Samhället var i gott humör och försökte hålla sig till traditionen, men tyvärr måste det modifieras något, anpassa sig till verkliga möjligheter. Således, istället för den vanliga ram över elden bakades en skogskebap”. Vi blev lite besvikna över detta faktum, men när den välkända journalisten och litteraturkritikern Miszo Nedełczew, ansvarig för den kulinariska sidan av evenemanget, började utsätta kött från hem till olika mystiska metoder, vår nyfikenhet var i högsta grad upphetsad. Och för att det rostade köttet och de saftiga paprikorna utstrålade en underbar lukt, som svävar över elden i kombination med doften av vårängen, vi såg fram emot slutet på de komplicerade förfarandena. Men det var fortfarande långt borta till slutet. Appetiten växte mer och mer, när köttet fastnade, vi suckade, när de smordes med olja och vänt långsamt över elden, men vår otålighet har nått sin höjdpunkt, När Misha var redo lade han den på bladen och lindade den i en stor vit trasa. Detta är den sista grytan i bladen, det vill säga punkten ovanför "i”, det tog bara några minuter, för oss var det en testtid.
En gång hade dock festen börjat, avslutade vi enhälligt, det är bara ett mirakel, symfoni för ungt lamm, paprika och bulgarisk vår, och i allmänhet, det var värt att vänta. Vi tänker också, att det objektivt sett inte finns några hinder, att sätta på 'skogskebap” till lägrmenyn i Polen, även om det ska vara kort, söndag resa ut ur staden. Du kan prova det, utan att vänta på St.. George.

Denna kebap bereds delvis hemma, vilket gör det väldigt enkelt att förbereda det utomhus. Således, 1 kg fårkött (helst ländrygg) ska skäras i bitar. Tillsätt 10-12 klasar unglök och 3-4 het paprika - hacka allt fint. Krydda med salt, strö med peppar, blanda väl och lägg i en plastpåse. Du måste också ta med dig några paprikapodlar och några champinjoner. Tvätta och rengör svamparna på campingen, uppdelad i två delar, salta det. Fäst pinnarna i ordning på ordentligt förberedda pinnar: en bit magert kött, paprika, en bit fet kött, svamp etc.. Borsta den beredda kebap med olja och baka den över elden, vrider den långsamt. Placera bokbladen på en duk, sätt kebap på dem och linda tätt, att kväva ytterligare 5-6 minuter. Efter att du rullat ut från draperiet, servera.

Som svar på vårt intresse för teorin om "skogskebap".”, Misha gav oss en annan variant av denna campingrätt: 1 kg ung fårkött eller kalvkött skuren i bitar. Tillsätt 3-4 skivad lök, 3—4 peppar, ett gäng persiljeblad, lite mynta och 3-4 buntar av vitlök, alla finhackade. Blanda tillsatserna väl med köttet, het olja (4 skedar), salt och peppar. Förpacka den färdiga kebap i en pergamentpappersförpackning och lägg den i en nylonpåse. När du camping, linda kebap i ytterligare två pergamentark, fukta dem från utsidan med vatten. Täck förpackningen med värme och baka i ca.. 90 min. - servera varm.