Alhohole i Bulgarien

Vin som konsumeras extremt ivrigt i Bulgarien av polacker inkluderar de så kallade. skummande, det vill säga glittrande. Dessa är de vita vinerna Perła och Sweżest samt vita och röda Iskra. Iskra-vin produceras i en torr upplaga, halvtorr och söt. Tyvärr, transporterar bulgariska "champagner", mycket välsmakande och innehåller till 12,5% alkohol, det är lite riskabelt, eftersom de tenderar att explodera i resväskor under påverkan av även små stötar.
Lista över alla typer av viner som finns på borden i detta välkomnande land, är inte möjligt. Nästan varje stad i Bulgarien har en specifik typ av bakchusdryck; titta bara på menykortet eller på hyllorna i butikerna. Flaskor Trakia står där, Balkan, Madary, Chaush, Av Varnenskiy, etc.. Vinnamn informerar, vilka druvsorter gjordes av, som till exempel. storhet, marmor-, pamid, dimiat, Chaush, gamza itd., eller varifrån de kommer, t.ex.. Melnik, Tarnovo, Karłowo, Ewksmograd, Färg etc.. Det finns namn, som vittnar om bulgarernas humor, t.ex.. "Monastirsko Szuszukane" ("Monastic whisper"), tjänade bara i Monastyrska Izba vid det tidigare klostret i Druzhba; ett vin som är värt att prova, mörkröd, tjock, ljuv, stark, , går på fötterna ".
Förutom vinerna, utmärkta cognac produceras också i Bulgarien, den mest populära är Pliska (40% alkohol). Den erhålls från destillerade och lagrade Dimiat-viner, Pamid, Gamza. För närvarande konkurrerar den med kvaliteten och kraften hos Słynczew Briag, producerad efter tre års vindestillation i ekfat och från 1967 r. ny Presław-konjak med så många som sju stjärnor.
En mycket populär alkoholhaltig dryck i Bulgarien är "grozdowa rakija". Den vodka, egentligen ett slags månskin som är känt i alla vinproducerande länder, rusar från jäst druvavfall, det vill säga från frön och skinn, från vilken druvmusten redan har utvunnits. Den bästa arten av denna rakia är den så kallade. Ewksinogrdzka. Det producerar också "plommonbrandy"” med en vacker bärnstensfärgad färg, som erhålls från det himmelska, kiustendilian plommon.
En annan alkohol som är typisk för Bulgarien är 'mastika” - anisvodka och vodka - "mynta”, som är full här med is som aperitif.