Deatylering och korrigering - vad är skillnaderna??

Deatylering och korrigering - vad är skillnaderna??

Destillat (samtal kallas: bergare, anda, Månsken, samogon, livets vatten, etc.) är en stark alkoholhaltig dryck, erhållen från destillation av fermenterad frukt, spannmål eller andra växter med hög sockerhalt. Massan av malet frukt för att genomgå jäsning kallas inställningen, medan massan av spannmål eller potatis kallas mos.

Beroende på erfarenhet, använd utrustning och destillations- / korrigeringsmetod, alkohol skiljer sig från varandra i smak och lukt.

Diagram över destillation:

När det gäller raka kameror, oftast glasflaskor (med eller utan en avlastare) och en kylare, destillation behövs 2-3 tämja. Efter den första processen separeras den råa alkoholen (allmänt kallad sallad). I efterföljande processer separerar vi tre fraktioner:

 • Framben - inte drickbara;
 • Huvudfraktion - etylalkohol, mat, har den bästa smaken och aromen;
 • Pogony - högre alkoholer, inte drickbart, har en obehaglig lukt och smak;

Använda enkla kameror, den maximala alkoholstyrkan vi kan få är 83%, inte ens den tredje eller fjärde destillationen tillåter oss att få en koncentration ovan 89%. Så att vi kan få alkohol med en högre koncentration %, med högre renhet (smak och doft), med minimala oönskade ämnen i en enda "matlagning" -process är nödvändig.

Rättelse (annat: fraktionerad destillation) ur fysisk synvinkel är det en kaskadestillationsprocess (flernivå), där varje steg i processen matas med en produkt (destillat) den föregående.

Med andra ord är det en multidestillationsprocess i ett steg. Rektifieringsprocessen i kolonnen äger rum på de så kallade brickorna där vätskan kondenseras delvis och sjunker ner där den kommer att utsättas för en annan destillation. I praktiken används olika typer av kolonnpackning ("Scourers", olika typer av stålbeslag, glas eller keramik, t.ex.: Raschig ringar) där enstaka destillationer äger rum.

Finns på google via fraser:

 • rättelse
 • destilleridiagram
 • korrigering av alkohol
 • anda rättelse
 • alkoholdestillatorer
 • deplegmator diagram
 • konstruktion av en destilleri för månskin
 • alkoholdestillatorer
 • destillation och korrigering
 • rättelse och destillation