Förberedelse av inställningen

Förberedelse av inställningen

Hur du förbereder din uppsättning för husvin

Vi väljer alltid frukt för hemvin som är hälsosamt och moget, vi tvättar dem ordentligt, vi torkar och skalar stjälkarna och stjälkarna, vi tar bort alla oätliga delar (vi hålar äpplen, medan körsbär, körsbär, stenplommon etc.). Sedan krossar vi frukten. Vi rekommenderar inte att du använder utrustning som en mixer, blandare, juicepress, eftersom de också maler fröna i småfrön, t.ex.: i jordgubbar. Sedan förberedd på detta sätt husets vin rensas långsammare och smaken är bitter. Vi rekommenderar inte heller användning av kaliummetabisulfat i denna fas för att eliminera vildjäst och bakterier. Detta är viktigt med mycket stora inställningar och osäker frukt. I vår vinframställning hem rekommenderar vi att tvätta frukt och all utrustning som används i miljön. Effekten av vildjäst på vårt vin är inte särskilt viktig, å andra sidan startar det naturligt jäsningsprocessen och ger ett högre innehåll av önskat glycerin i vinet.

Men om vi vill eliminera vildjäst, då kan vi använda lämplig ädelvinsjäst med den så kallade egenskapen - Killer Factor. De kommer att eliminera vildjäst från installationen, och starta sedan den faktiska jäsning. Tillsatsen av dyrbar jäst kommer i slutändan att styra fermenteringsprocessen för vårt vin.

Du bör också välja fermenteringsmetoden, dvs.. vi måste bestämma kommer vi att jäsa i massan eller saften som pressas ut ur frukten?. Båda sätten används, från vår egen erfarenhet rekommenderar vi dock jäsning i massan, eftersom det finns vitaminer i fruktens skal, mikroelement, färgämnen och tanniner - ökar vinets värde. Lägg den krossade frukten i en ballong eller i en fermenteringsbehållare och häll den över med den beredda sockersirapen.

Beredning av sockersirap

Socker sirap - vi får det genom att lösa upp socker i vatten (t.ex.: 1kg socker i 1 liter vatten), för att göra detta, häll vatten i potten och värm upp det. Tillsätt socker och blanda med en ren sked tills den är helt upplöst. Koka sedan sirapen och koka i några minuter och samla skummet från dess yta, t.ex.: sked skum. Mängden skum som ackumuleras, beror på kvaliteten på det använda sockret (ju bättre kvalitet på sockret - desto mindre skum). Efter nedkylning får vi en sockersirap.

Om vi ​​väljer juicejäsning, det är den sönderdelade frukten, häll en liten mängd varmt vatten med socker. Efter nedkylning tillsätt det naturliga enzymet PEKTOPOL i en dos av 1-2 ml per 10 kg frukt (det underlättar frisättning av juice från frukten). Lämna sedan det hela täckt i flera timmar. Pressa sedan saften ordentligt, sedan hälls den pressade frukten med en liten mängd vatten igen, lämna dem i några timmar och pressa ut saften ur dem igen. Häll juicen som erhållits i en ballong eller jäsningskärl. Pressa frukten i pressar eller för hand - genom gasbind, tetra, eller i mycket praktiska och slitstarka nylonväskor.

Mängden tillsatt vatten och socker i denna fas måste inkluderas i den totala mängden sirap vi planerar att tillsätta.

Hittade på google via:

  • sockersirap för vin
  • vinsocker sirap
  • hemlagat vin av druvor
  • druvtinktur
  • Hur man gör vin från gamla kompott
  • plommonhusviner
  • hem druvor