Får juice kall

Får juice kall

Huvudsyftet med denna webbplats är att få juice för vinframställning, därför rekommenderas kallpressningsmetoden. Det finns olika möjligheter beroende på mängden frukt.

Köttkvarn med juice.

Köttkvarn Finns verkligen i varje hem. Du kan köpa ett juicefäste fäst på framsidan i en specialbutik. (Storleken anges alltid på toppen av rakhyveln). Alla bär pressas perfekt med den här enheten. En snigel i köttkvarn skjuter frukt genom förrättens sil, där .skruven finns, hindrar extraktionen av massan. Saften tar slut, och den nästan torra pressen pressas utåt genom en liten öppning, orsakas av att skruven inte är helt åtdragen. Storleken på köttkvarnen begränsar den maximala mängden frukt, från vilken du kan pressa saften. Naturligtvis kan denna metod användas för att pressa till och med en hundradel frukt i juice, men arbetets ansträngningar och insatser blir då oproportionerligt stora i förhållande till effekterna. Om mängden frukt överstiger några kilo rekommenderas det

Elektrisk juicepress

Inköpet är visserligen dyrt, men samtidigt är det en anordning som är mycket effektiv i drift och framför allt praktisk. När du använder en juicepressare bör du också ta hänsyn till högre elräkningar, vilket inte är billigt. Jag vill inte dröja längre vid beskrivningen av den här enheten, alla viktiga meddelanden om det finns i bruksanvisningen som bifogas den. Och en sak till: inte heller köttkvarn, och juicepressen är inte lämplig för alla typer av frukt. Dessa enheter extraherar inte saften mycket bra från dessa frukter, som är mest, som äpplen och päron. Siktarna blir snabbt igensatta med fruktmassa och låter knappt juicen läcka ut. Under drift måste enheten rengöras då och då. Druvjuice, äpplen och päron pressas bäst med en kvarn och pressa. Endast dessa enheter gör det möjligt att bearbeta stora mängder frukt på kort tid, och en högtryckskraft gör att du kan uppnå optimal prestanda.

Det är dock inte mycket vettigt att köpa dessa semi-professionella enheter – även små – för ett litet hushåll eller för en amatörvinproducent, som vill sätta juice eller vin i kvantiteter på fem till tio liter. Ett sådant köp lönar sig bara från "avgiften" mer eller mindre 50-100 liter. Om du tänker på det, att lagra din egen källare med juice och vin året runt, en sådan investering kommer att vara lönsam.