Får juice varmt, ångad

Får juice varmt, ångad

Detta är den enklaste metoden att göra fruktjuice. Du måste hälla vatten i en stor kruka så högt som ett finger och lägga den andra i den på två små träband, mindre kruka. Sedan ska en bit linne eller bomullsduk läggas på kanterna på den stora potten och frukten läggs över den. Täck sedan potten med ett lämpligt lock. Fäst de utskjutande ändarna på duken ovanför locket på toppen. Värm upp potten – beroende på vilken typ av frukt -30-60 minuter. Den resulterande vattenångan får fruktcellerna att brytas och saften rinner genom trasan till en mindre kruka.

Ångpressen fungerar på samma sätt. Det är inte dyrt, så, om någon ska göra juicer oftare, han borde få en juicepress.

Använd metoden för att få juice "het", Man kan inte undvikas: på grund av den höga temperaturen får juicen smak av kokt frukt. Äppeljuice smakar sedan som äppelmousse! Dessutom förlorar den värdefulla vitaminer, och den droppande kondensen späds ut. Praktiskt taget, Jag skulle inte rekommendera ångad juice för att göra vin. Denna metod förstör de flesta av de naturliga bakterierna; jäsningsprocesser utvecklas mycket långsamt, som ett resultat jästen saften långsammare och bildar mindre alkohol än kall juice.

Om någon inte har något emot den ändrade smaken av saften och som bara tänker bevara den, han kan använda ångpressningsmetoden. Några fler tips nedan, angående denna metod.

För mer effektivitet, tillsätt socker till frukten. Beroende på detta, om de är mer eller mindre söta, frukten ströms med lämplig mängd socker och läggs åt sidan i några timmar. Frukt med lägre sockerhalt eller hög syrahalt bör sötas mer; till exempel på 1 kg vinbär måste tillsättas 150 g socker, på 1 kg blåbär – 100 g socker, på 1 kg äpplen – 50 g och na 1 kg jordgubbar – 30 g socker. Tillsatsen av socker beror naturligtvis på den avsedda användningen av saften. Om du vill göra en juice som är lämplig för att dricka direkt, du borde sötas mindre. För att förbereda sirapen (vilket inte

vi kommer att fortsätta vårt arbete) du måste räkna tio gånger så mycket socker. Mer exakta uppgifter, när det gäller tillsats av vatten och socker, i avsnittet recept. Saften som är avsedd för vinframställning måste sötas mycket exakt. Det är därför nödvändigt att mäta safthalten i saften och bestämma lämplig vikt för mustet. Mer information om detta ämne finns i artikeln "Bestämma vikt".

Den juice som erhålls genom att värma frukten genom ångning hälls varm i flaskor utan ytterligare behandling. Flaskorna ska tvättas i varmt vatten och sköljas med kokande vatten i förväg. Renlighet måste följas strikt. Om möjligt är det en bra idé att bara använda nya trasor och borstar för tvätt. Om alla dessa regler följs, inget behov av ytterligare juice sterilisering.

Juicer har en särskilt vacker doft, om du lägger vin i juicepressen istället för vatten, för ljusa vita frukter, och för frukt med starka färger – röd.

Flaskor stängda med gummilock kan fyllas till randen, medan du är i flaskor med en naturlig kork måste du lämna ett fritt utrymme i nacken ovanför saftnivån, ungefär tjockleken på två fingrar.