Hantering av fruktmassa

Hantering av fruktmassa

Hittills har vi diskuterat frukt och saften som erhållits från den, behandla dem som den slutliga produkten. Färdig juice, buteljerat och pastöriserat, kan användas eller lagras omedelbart. Men för att den här boken inte bara handlar om att göra juice, Vi kommer nu att presentera nästa steg i arbetet med vinproduktion.

För det måste vi gå lite tillbaka och börja där, där frukten har krossats. Vid vinproduktion är hanteringen av malet fruktmassa innan juiceringen något annorlunda än vid framställning av juice. Vanligtvis alla frukter, som är ljusa i färg, som vita druvor, äpplen och päron – för att bara nämna de viktigaste – omedelbart efter slipningen trycks eller pressas den omedelbart. På detta sätt bevaras inte bara färg och friskhet, men också sjukdom förhindras, som kan attackera massa som står i luften mycket snabbt. Å andra sidan kräver mörkfärgade frukter en annan procedur, så att de kan förvandlas till ett vin med en intensiv färg. För det första bör vin av mörka druvor nämnas, liksom från jordgubbar, malin, björnbär, rött krusbär, svarta bär och hagtorn. När frukten har malts ska massan läggas åt ett tag, att färgämnet i deras skinn lakades ut.

Två dagar räcker vanligtvis för detta. För att förhindra kontaminering och kontaminering, vid den här tiden, placera potten med massa på en sval plats och täck den noggrant. På detta sätt skyddas den mot flugor med vinäger, som sprider farliga ättikbakterier.

Jäsning av saften eller massan börjar efter 24-36 timmar.

Om massasaften pressas innan jäsning börjar, som krusbär och vinbär, en sak till måste tas med i beräkningen. Vi vet från reglerna för att göra gelé, vilka arter som är starka, och vilka dåliga gelningsegenskaper. Vinbär innehåller en tillräcklig mängd pektin, så att gelén bildas, därför är det mycket svårt att pressa saften ur vinbärsmassan. Därför tillsätts ett enzympreparat till denna massa, vilket späd det så långt på några timmar, att den kan pressas exakt. Du kan köpa ett anti-gelningsmedel i vilken apotek som helst. En annan fördel med antigelen är denna, att vinet under dess inflytande klargör lättare senare.

Innan du fortsätter med korrekt beredning av vin bör en noggrann analys av saften som erhållits från frukten utföras.