Fruktkrossning och juice

Fruktkrossning och juice

Att få fruktjuice, de måste först krossas och krossas. Du behöver de rätta för detta, först och främst stabila enheter.

Till en början krossade jag äpplen, bryta dem i en stor kruka med en stor trästöt. I slutet, på slipytan, det fanns ett galler i träet. Som ett resultat krossade de konvexa elementen dessutom fruktmassan under brytning (vilket är omöjligt med en slät yta, för då flyter massan till sidorna). En av mina vänner blev oväntat ägare till fler äpplen, och hade ingen lämplig utrustning för att mala frukten; då kom han ihåg druvskörden i södra länder, där frukten till denna dag krossas genom att trampa på den med bara fötter. En vän till mig använde denna metod för att få äppelmust. Han tog på sig vandringsskor, han gick in i en träkar och krossade äpplen med sin egen vikt, trampa på plats och därmed krossa äpplets kött, vilket är hårdare än druvor.

I båda fallen bildades massa från frukten, men saften skilde sig inte från köttet. Vi visste, det vid produktion av juice och vin i industriell skala, och även på den minsta vinproducenten, en pressningsanläggning används för detta ändamål. Men hur man ska hantera det, inte har en sådan maskin eller planerar att köpa den?

Vi hittade ett sätt: vid den inverterade avföringens fyra ben fäste vi en tillräckligt stor bit linne och lade fruktmassa på den. En del av saften tappades ut under de närmaste timmarna, vi skrev resten ut så här, som underkläder efter tvätt. Muskelstyrkan för vridning och bänkpress är dock inte särskilt effektiv, därför lämnade effekten av våra ansträngningar mycket att önska. Utbytet var inte särskilt högt; från ett kilo äpplen fick vi cirka 200 gram juice. Ändå fyllde vi ett tvåhundra liters fat med denna metod. En sak blev tydlig för mig och min vän: om du har en sådan hobby, att göra bodybuilding är onödigt!

jag måste erkänna, att metoden för att extrahera juice som beskrivs ovan verkar lite exotisk. I ett normalt hushåll löses problemet enligt två kriterier: först, vilka sorter av frukt juicen ska göras av, jag po drugie, från vilken mängd.

Av alla frukter, som samlas in eller köps i mindre kvantiteter, du kan få juice med följande metoder.