Produktionsprodukt - mogen frukt

Produktionsprodukt - mogen frukt

Medan introduktionen nämnde vin som en del av "kulturella varor", en stimulant eller livsmedelsingrediens, som om det vore en färdig naturprodukt, det var detta jag uppmärksammade i den sista meningen, att vinet först måste göras med hjälp av naturkrafterna. Vin är den jästa saften av motsvarande frukt. Detta är särskilt viktigt, för i själva verket allt, vad växer, du kan pressa vilken juice som helst och vilken juice som helst – med lite behandling – kan jästas. Vi begränsar oss endast till druv- och fruktjuicer, för att bara nämna några "exotiska" alternativ för vinframställning, även om det finns svurna anhängare av svamp eller korsblommigt vin.

Få sorters frukt är lämpliga för att göra gott och hälsosamt vin. Jag menar med det, att vinets kvalitet beror på harmoniskt balanserade sockerproportioner, syra och extrakt, från smidig vinframställning och åldrande och från (släkting) vinresistens mot sjukdomar. Detta kommer att diskuteras senare, eftersom varje typ av frukt reagerar olika på jäsningsprocessen och ger mycket olika resultat. Därför vill vi inte hantera grönsaksjuice här – från tomater till morötter – eftersom de rekommenderas som juice, men inte som ett fel.

Tio, som har sin egen trädgård eller skördar frukt, kommer det att bli vild, eller ädla sorter av äppelträd vid gamla landsvägar, den här kommer säkert att samla in den, vad naturen ger i överflöd: grundläggande typer av äpplen och päron och olika sorter av bär.

Oftast finns det inga problem med att använda naturens årliga gåvor. Om det finns tillräckligt med frukt, Det är uppenbart, att du kan bevara dem, pastörisera, marinera eller torka, men de kan också göras till juice och vin. Vem har samlat hundra vikt äpplen eller andra frukter?, undrar inte, om arten är bäst lämpad för vinframställning, men kommer att försöka utnyttja dem bäst. Vem känner din trädgård och dess grödor, han vet av erfarenhet, vilka råvaror och hur man bäst använder. När man förbereder marmelad och gelé, uppmärksammar de främst detta, göra frukt, från vilka de är gjorda, de hade förmågan att gela sig själva. För viner och juice väljs dock sådana typer av frukt och bär, som inte innehåller gelande ingredienser (om det gör det, detta kan åtgärdas genom användning av kemikalier).

Uppsättning av frukter

Ett viktigt steg i beredningen av juice och vin är skörden av helt mogen frukt. Det korrekta datumet bestäms bäst av trädgårdsmästaren själv, baserat på hans egen erfarenhet. Fruktmognad beror på grundstammen som används för ympning av växten, om klimatet som råder i en viss region, på vädret under tonåren, på trädgårdens position och slutligen på typen av jord. Det är omöjligt att mäta exakt, hur stort är påverkan från enskilda faktorer. På grundval av observation av träd och buskar säger jag också vid en annan tidpunkt varje år: "Tiden har kommit".

Därför kan jag inte skapa en allmänt tillämplig skördekalender just nu och jag skulle inte vilja ta upp frågan om skördedatum till ett problem. En erfaren jordbrukare känner till några tumregler, hålla fast vid.

• Blödningar är det första tecknet på mognad – fallande frukt, som är mer och mer täta på marken runt trädet. Spader är frukt infekterade med skadedjur, som mognar tidigare "av nödvändighet".

• Om stjälken enkelt kan brytas av när du plockar frukten från trädet, det betyder, att frukten har nått full mognad.

• Om efter att ha skurit frukten, till exempel äpplen, det kommer ut, att kärnorna redan har blivit bruna, börja förbereda juicetillverkningsutrustningen.

Dessa är endast riktlinjer för fruktodling på träd, de gäller inte för bär.

Olika sorter av frukt kan nå olika grader av mognad. Om mogen stenfrukt (ungerska, mirabelki och andra) du kan prata, när de är lämpliga att äta. Du kan känna till deras mognadsgrad genom detta, att de blir mjuka, ljuv, och stenen är lätt att skilja från köttet. När den är mogen för konsumtion slutar den kemiska processen att producera socker i stenfrukten. Medan kärnfrukter (äpplen, päron och andra), som är avsedda för produktion av juice och viner, de måste bli mogna under åldrandet. Det betyder, att dessa frukter fortsätter att mogna och producera socker efter skörd, tills de når sitt fulla värde. Om frukten lämnas till sitt eget öde och mognadstiden under åldrandet utelämnas, kommer att bli "degig", samtidigt som du tappar på sockerhalten, kommer att skrynklas och torka eller ruttna.

Alla frukter som skördats för tidigt eller för sent har liten eller ingen nytta. Den här är väldigt fel, vem tänker, att alla frukter är lämpliga för framställning av juice och viner, för att du äntligen kan söta dem. Smaklökar registrerar kvalitetsskillnader mycket tidigare när man konsumerar juice och vin än när man äter gelé och sylt. "Från omogna och övermogna, du kan inte göra gott vin av bortskämda och sjuka druvor ". – Detta gamla vinord kan framgångsrikt tillämpas på juice och viner gjorda av andra frukter.

Men den perfekta smaken av drycken beror inte bara på fruktens goda kvalitet. Råvarans kvalitet är också benägen för smakförlust, makeover (grumlighet – färgförändring) och mottaglighet för sjukdom. Därför bör endast helt mogen frukt användas för att bereda juice och viner (mogen för konsumtion eller mognad under åldrandet).

Omogna frukter har inte rätt smak och innehåller för lite socker, och för mycket syra- och gelningsmedel, vilket gör det svårt eller till och med omöjligt att klargöra vinet senare.

Otillräckligt socker och överskott av syra kan endast kompenseras med kemikalier (tillsatt socker, minska syrahalten), en svag arom, som senare bildar vinets "bukett", det blir ännu svagare som ett resultat. Druvornas fulla mognad, bär eller andra frukter är av speciellt värde och kan inte ersättas på ett konstgjort sätt, vara det genom användning av kemikalier, eller några kipper-trick.