Kinesisk abborre

Bra abborre är sällsynt. De är drömmen för båda sportfiskarna, och finsmakare. Många finsmakare tror till och med, den abborre har det godaste köttet. Den här månaden föreslår vi ett recept från det kinesiska köket.

Komponenter (för 4-5 människor)
2 abborre efter 1 kg
2 teskedar ingefära
1 röd paprika
6 katrinplommon
4 skedar, svamp
1 tesked socker och olja
Smör
salt-, peppar
sötsur sås

Förberedelse:
Skrapa sittpinnarna och skär deras gälar. Skölj noggrant av slem, helst i salt, torka med en trasa. Förbered en stor bit aluminiumfolie för varje fisk och borsta den med smör. Krydda fisken med salt och peppar, sätt på folie.
Täck fisken med hackad paprika, svamp, plommon och smör.
Fisk bör försiktigt förpackas i folie, ta hand om, så att ryggfenan inte går igenom folien. Placera den inslagna fisken på en platt bakform. Fyll fisken med vatten upp till höjden 1 centimeter. Baka ca. 50 minuter vid temperatur 200 grader. Servera den heta abborren med ris och sursås.