Angostura

Angostura

Bitter är den bittra familjen (som namnet antyder) alkohol, vanligtvis ganska kraftfull. Det mest klassiska exemplet på bitter är angostura. Namnet har dock ingenting att göra med angosturaträdet, men togs över från staden, där produktionen startade, som idag heter Ciudad Bolivar. Idag dock inte längre i Venezuela, men det produceras på ön Trinidad, ibland även kallad trinidad.

Det började med droger

Angostura, som nästan alla bitter, liksom många andra alkoholer, den skapades inte alls som en nöjesdryck, men som ett läkemedel. Författaren till receptet var en ivrig forskare av örter i den tyska arméns lön, dr Johann Gottlieb Benjamin Siegert. I Venezuela, där han skulle kämpa mot spanjorerna, emellertid var han framför allt känd för att uppfinna en viss medicin. Ursprungligen tillämpade han det bara på sig själv och sina släktingar (som det brukade vara, läkemedlet skulle ha en universell effekt), men i Angostura, vilket var en viktig kommunikationskorsning och ett stort befolkningscentrum, Siegert, som tyskare vana vid ekonomiska lösningar, utvecklad produktion. Angosturas historia är mycket förvirrande, inklusive alla slags krig, inflytande och politik, som har sönderrivit regionen från 1824 år, så låt det räcka, att idag har Angostura-fabriken återvänt till Siegert-familjen, och ligger i Trinidad, varifrån exporteras 95% från årsproduktion 50 miljoner liter angostura.

Du lär dig inte om produktionen

Trots alla fabriksförvärv och ägarbyten är receptet okänt. Troligen grunden för produktionen av detta 40-45% dryck är rom, vilket trots allt inte brister i regionen, och Angostura själv producerar en hel del av det. I sin grundversion har angostura sin bittera smak tack vare angelikas rötter, quinoabark, kłączu galangi, apelsinskal och ingefära, medan färgen kommer från sandelträ. Som du säkert vet, alla dessa ingredienser är outtryckligt bittra och obehagliga för smaken, därför kan Angostura inte drickas ensam, och det gäller även den moderna kalkversionen.

Hur man serverar?

Det finns bara ett sätt att administrera angostura. Det är en ingrediens i många drycker, men bara de mest sofistikerade, a och i små mängder, för ofta bara 2-3 droppar på glaset. Vi vet från historiens sidor, att angostura också som läkemedel aldrig administrerades i ren form - den späddes med vatten eller alkohol - som var till hands, det var okej, bara för att döda bitterheten.

Den mest kända cocktailen - dyr, men inte särskilt sofistikerad, men gammal, för från mitten av 1800-talet - som inkluderar angostura, är Champagne Coctail: en sockerkub blötlagd i bitter tillsätts till champagneglaset. Det är värt att lägga till som en nyfikenhet, att det då var omöjligt att förbereda en cocktail utan bitter - detta beror på den dåvarande definitionen av denna typ av blandad dryck.

Ett komplett utbud av alkoholhäftklamrar som kan ingå i många drycker. Touch-ups och aromer för vodka.

Legendarisk etikett

Du känner igen angostura efter dess smak, till fakt, men det går ännu snabbare att känna igen det på etiketten. Det är den enda drinken, som avsiktligt är märkt för stor. Varför? Vem kan veta det. Enligt ansökningarna, Två anställda skulle ta hand om att packa angostura: när man hämtade flaskorna, den andra letade efter etiketter, men de kom inte överens och till denna dag säljs denna alkohol i flaskor med för mycket etikett.

Det finns dock inget att lura oss själva, att du kommer att känna igen henne på avstånd på hyllan. Trinidad är inte så lätt att köpa i Polen. Det är sant att det inte är en förbjuden drink, men eftersom det sällan används, det finns inte heller ofta att köpa, och absolut inte i snabbköpet.