Tranbärens helande egenskaper

Tranbärens helande egenskaper.

Tranbär är vintergröna buskar med små, röd och syrlig frukt, som en gång växte i torvmyrar och träsk skogar i norra och östra Europa, och även i Sibirien, i Kanada och norra USA. Vilda växande lera tranbär finns i Polen (Vaccinium oxycoccus) främst i Knyszyn-skogen, Białowieska, Biłgoraj skogar och i Västpommern, kännetecknas av en tunn skorpa. En odlad art, hemma i norra delen av den amerikanska kontinenten är storfruktad tranbär (Vaccinium macrocarpon), oval med en tjock, köttig hud. Båda dessa arter har röda frukter med en karakteristisk sur smak.

Polens folkmedicin har länge uppskattat fördelarna med Żurawina. Dess frukt var ett viktigt tillskott till den dagliga kosten, som påverkar förbättringen av deras hälsa. Gamla meddelanden passerar, att tranbärens smak och hälsofördelar var kända även för de forntida slaverna, och de nordamerikanska indianerna rekommenderades tranbär av shamaner. I vissa regioner i Polen tillsattes den till kåljäsning, för att förhindra utvecklingen av onormal bakterieflora i försurningsprocessen. Tranbärsfrukt, på grund av den höga halten av den starka antioxidanten av bensoesyra och citronsyra (utmärkta naturliga konserveringsmedel härledda från naturen), de kan lagras oavslutade i flera månader, översvämmad med vatten. Sådana mycket bevarande naturliga ingredienser (bensoesyra och citronsyra), används också, som naturliga konserveringsmedel för de bästa naturprodukterna, t.ex.. de används för produkter av högsta kvalitet samtidigt som de bibehåller biologiskt aktiva medicinska ingredienser. Våra mormor konserverar också kött, grönsaker eller mjölk användes av olika växter (svarta vinbärsblad, druvor eller kummin) med starka antioxidantingredienser, det vill säga att förlänga livsmedlets livslängd. Tranbär har i århundraden använts för att behandla obehagliga blåsa, anginy, reumatiska sjukdomar, förkylningar, med magproblem, tarmar och bukspottkörteln.

Men endast den moderna världen har gjort det möjligt att genomföra detaljerade studier om tranbärens egenskaper, och det officiella uttalandet från amerikanska forskare som bekräftar de fördelaktiga egenskaperna hos denna frukt, det gjorde, att den så kallade. Officiell medicin började ta tranbär verkligen på allvar. Så, så en slutsats kommer att tänka på, tranbär är det färskt, är det torkat, eller i form av juice, det är en frukt full av näringsämnen, påverkar hälsa och skönhet positivt.

Tranbär, precis som alla andra frukter från samma familj, innehåller fenolsyror och flavonoider,
och antocyaniner - ansvariga för den karakteristiska blåaktiga färgen eller djupröda - utgör deras dominerande grupp. Några av frukterna i denna grupp, precis som tranbär, de innehåller också kondenserade tanniner, kallas proanthocyaniner, som används, som en sammandragande och antiinflammatorisk
inom medicin. Tranbär är också en rik källa till vitamin C., A, B1, B2, PP, pektyn, fiber, kolhydrater, järn, kalcium, magnesium, fosfor, kalium, jod och ämnen som hjälper kroppen att bekämpa influensa och infektioner. Det har också varit vetenskapligt bevisat, att tranbär är en av de rikaste källorna till polyfenoler (antioxidanter) förebygga neoplastiska sjukdomar. Nedan följer en vägledande lista över tranbärens näringsvärden:

Vatten, fett, kolhydrater, proteiner (g / 100 gram tranbär):
Vatten: 87,3 g. Fetter: - g. Proteiner: 0,35 g. Kolhydrater: 9,9 g.
KJ = 200

Vitaminer (mg / 100 gram tranbär):
B1: 0,03 mg. B2: 0,02 mg. B6: -. C: 11 mg. E: -.
Karotin: 0,004 mg

Mineraler (mg / 100 gram tranbär):
Natrium: 1,76. Kalium: 90,0. Magnesium: 7,2. Kalcium 14,4. Fosfor: 9,87
Järn: 0,86 och jod

För att illustrera mekanismen, tack vare vilken tranbäret uppskattades, den forskning som utförts av professor Terri Camesano och studenterna Yatao Liu och Paola Pinzon-Arango bör nämnas, som de visade, att en grupp tanniner som kallas proanthocyanider förändrar bakterierna på tre olika sätt, var och en är tillräcklig, för att förhindra infektion:

– ändra formen på bakterierna från stavformad till sfärisk,
– ändra cellväggen hos bakterierna,
– gör det svårt för bakterier att fästa på cellen.

Tranbär förhindrar många infektioner, har antibakteriella egenskaper, svampdödande.
Ny forskning från forskare har visat, att ämnena i frukten:

– De har en positiv effekt på matsmältningssystemet, eftersom tranbär har probiotiska egenskaper - det stöder tillväxten av fördelaktig tarmmikroflora, och förstör samtidigt skadliga bakterier. Färsk eller torkad frukt förhindrar förstoppning, och tranbärsgelé och gelé hjälper till vid behandling av diarré.

– Det förhindrar infektioner i urinvägarna, genom den antibakteriella effekten av hippuronsyran som finns i dem, genom att avlägsna Esherichia coli-bakterier (E coli). Bra att komma ihåg, att tranbär också förbättrar verkan av antibiotika som administreras vid inflammation i urinvägarna. De fördelaktiga ingredienserna i tranbär gör det svårt för bakterier att hålla sig till epitelet i urinvägarna, Detta gör att urinströmmen kan spola ut dem och förhindra att infektioner startar.

– De tar hand om munhålan, förhindra bildandet av plack, karies och tandköttssjukdomar.

– Stöd behandlingen av magsår och duodenalsår genom att förhindra avsättning av Helicobacter pylori-bakterier (H.pylori) på magslemhinnan.

– De förhindrar bildandet av njursten, eftersom de innehåller kininsyra, som skyddar mot bildandet av dessa stenar.

– Att dricka tranbärsjuice dagligen höjer nivån av gott kolesterol (HDL), och samtidigt sänker nivån av dåligt kolesterol (LDL). Ökar nivån av "bra" kolesterol i blodet med 10 proc., och minskar därmed risken för hjärtsjukdom med 40 proc.

– Det förhindrar cancer – kan förhindra att tumörer växer, och till och med deras bildande. Stora tranbär innehåller mer antioxidantfenoler än 19 de vanligast konsumerade typerna av frukt, och dessa antioxidanter spelar en viktig roll för att förebygga vissa cancerformer.

– Tranbär skyddar också hjärnan. Konsumerar tranbärsfrukt, samt tranbärsjuice och drycker
det saktar ner åldrandet av grå celler, vilket förhindrar för tidig försämring av motoriska och kognitiva funktioner. Detta beror på det höga innehållet av antioxidanter (deras nummer i 100 g tranbär överstiger mängden antioxidanter i samma mängd spenat eller apelsiner). Prof.. Joe Vinson från University of Scranton, forskar på en grupp utvalda volontärer, sade, att tranbäret höjer o 121 proc. nivån av antioxidanter i kroppen för att förhindra degenerativa sjukdomar. Dessutom Dr. James Joseph, USDA / Tufts University upptäckte en ny egenskap av tranbär: förmåga att minska risken för att utveckla Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom tack vare det höga vitamininnehållet. C.

– Ingredienserna i tranbär har en gynnsam effekt på hjärtans funktioner. Flavonoidkomplex, antocyanin och vitamin C är ett utmärkt skydd mot de skadliga effekterna av fria radikaler (förövare av många sjukdomar i cirkulations- och nervsystemet). Tillräcklig mängd kalium (många gånger större än natrium) bidrar till normaliseringen av blodtrycket, vilket är viktigt för att hjärtat ska fungera smidigt.

– Tranbär i olika former gavs till barn i virussjukdomar, som ett mildt febernedsättande och diaforetiskt. Samtidigt ökade administreringen av dessa frukter kroppens motstånd.
Kortfattat, tranbärs mirakulösa helande egenskaper är kända, så i åldrar. Djupgående vetenskaplig forskning ger ständigt bekräftelse och fortsätter att ta med nya upptäckter inom detta område. Listan över tranbärsfrukts helande effekter kortfattat: antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, stödja behandlingen av hjärt-kärlsjukdomar, urinvägarna, åtgärder för att stödja profylax mot cancer, påverkan på ökningen av kroppens motstånd, förebyggande av tandförfall och tandköttssjukdomar, förebygga svampsjukdomar, och sunt förnuft - förmågan att sakta ner åldringsprocesserna hos hjärnceller! Tråd, så undrar, att fler och fler människor sträcker sig efter ett glas tranbärsjuice, inte bara för att släcka din törst, men också dra nytta av dess hälsofördelar.

Tranbär kan också användas för att skapa ditt eget humör. Vid produktion av tranbärsvin gör vi detsamma som med andra frukter.

Finns på google via fraser:

  • tranbärsegenskaper
  • tranbärsmedicinska egenskaper