Vin är mat

Vin är mat.

Vin är mat, eftersom det innehåller näringsämnen, som ger energi, och mest av allt mikronäringsämnen. Att ta reda på näringsvärdet för en viss mat, om Vin är hälsosamt, vin är näringsrikt, husvinreceptvanligtvis den kemiska sammansättningen i 100 g. När det gäller vin bör en analys göras för 1 liter, och dela resultatet med tre eller två. Vi får kompositionen för 33 ml eller 50 ml, vilket är den mängd vin som vanligtvis konsumeras varje dag. Vinens näringsmässiga sammansättning:- Białko (mellan 1 a 2 g na litr), proteinbristen i vin är delvis resultatet av förtydligande, som vinet utsätts för under produktion och vilken process eliminerar de flesta proteinerna
– Kolhydrater (när det gäller rött vin, mängden restsocker (glukos och fruktos) = 2-3 g na litr, när det gäller vita viner kan de vara fler 20 g / l i mycket fruktiga viner, en nawet do 100 g / l i vissa likörviner).
– Fetter (vin innehåller inte fetter). Den enda risken är med druvkärnor, som, om de krossas, kan frigöra oljespår i dem.
Błonnik (kemisk analys kan inte upptäcka fibern i vinet, även om det faktiskt, vissa druvfibrer är lösliga och flytande i vin)
– Vatten (1l vin kan innehålla en annan andel vatten: 730 ml i sött vin, 880 ml i vitt vin 11%, 920 ml i röd krans 12%.
– alkohol (den genomsnittliga alkoholandelen är 75 g / l för vin 9%, 88 g / l för vin 11%, 96 g / l för vin 12% i 160 g / l för sött vin). Förutom etylalkohol, vinet innehåller små mängder propylalkohol, butyl och amyl, en liten mängd metanol.
– Mineraler: kalium (700-1600 mg), kalcium (50-200 mg), magnesium (50-200 mg), natrium (20-250 mg), Fosfor (100-200 mg).
– Mikroelement: järn (2-10 mg), koppar (0,2-1 mg), zink (0,1-5 mg), mangan (0,5-3 mg). Vin kan också innehålla oönskade mikronäringsämnen: aluminium, leda, arsenik - detta är bland annat resultatet av. avgaserna av blybensinbilar.
– Vitaminer (spår B1, B2, B3, B5, B6)
Polifenole (koncentrationen varierar från några milligram för vita viner till 1,2 en nawet 3 g i röda viner)
Kwasy Organiczne (vinsyra, äpple och salicylsyra)
– Andra ämnen: aldehyd (20mg / l), som med estrar, alkoholer och fenoler, är flyktiga ämnen, ansvarig för dofterna. Ämnen som är mindre önskvärda kan förekomma: svavel, histamin, tyra mina, serotonin, etc..

Więcej o wyrobie wina domowego znajdziesz na portalu WinoDomowe.info.

Finns på google via fraser:

  • recept på vin från hagtorn och druvor
  • fruktosinnehåll i vitt vin