Vinsats VINSOL steg för steg - dag01

Vinsats VINSOL steg för steg - dag01

Ett intressant sätt att experimentera med vin hemma är att köpa och göra vin från Wine-kits. Satsen innehåller koncentrerad druvsaft, jäst med näringslösning, medel för att bevara och klargöra vin. Wine-kit är det perfekta sättet att börja ditt äventyr med husets vin.

Nedan presenterar jag steg-för-steg-processen för att bereda vin från VINSOL-koncentrat.

Följande tillbehör krävs för att förbereda vinet: fermenteringsbehållare eller ballong med en kapacitet på 30 liter, plugg, jäsningsrör, vin dressing rör, sockermätare, termometer, flaskor med en total kapacitet på 23 liter, Du bör också förbereda 4 kg socker för lättare vin eller 5 kg socker för starkare vin.

Tvätta och sterilisera jäsaren och alla begagnade föremål innan vinproduktionen påbörjas (t.ex.. kaliummetabisulfit) och skölj sedan allt ordentligt under rinnande vatten. Du borde få lite socker i förväg 4 eller 5 kg, och i vattnet. Vatten för beredning av vin, det ska alltid vara av god kvalitet, du kan använda kokt kranvatten, vatten på flaska eller oligocen. Som för mig, det bästa vattnet för att göra drycker (hemgjord öl, fel, eller mjöd) det finns oligocen vatten.

Varannan timme innan jag börjar förbereda vinet sätter jag i en kruka 20 liter färskt oligocenvatten från en lokal källa. Jag kokar aldrig oligocenvatten, Jag lägger till det direkt från "källan" till vinet, Jag har aldrig haft några problem med det.

Det första vi behöver göra, är att lösa upp den första satsen med 4 kg socker i varmt vatten. För detta ändamål, Häll 3-4 liter vatten i en stor kruka och värm upp den (vi försöker att inte laga mat). För varmt vatten, häll i socker och rör om hela tiden, värm upp grytan tills sockret är helt upplöst. När sockret är helt upplöst, vi väntar på att det ska svalna (sockervatten behöver inte vara kallt, det måste bara vara ljummet / varmt).

Sedan häller vi koncentrerad druvsaft i ballongen och tillsätter den första portionen vatten med socker och fyller ballongen med vårt oligocenvatten till en total volym av 23 liter.. Fyll på ballongen med vatten, vi måste tänka noga över hur mycket vatten vi ska lägga till. Det är alltid bättre att fylla på mindre än för mycket. Vi måste också ta hänsyn till situationen där vi under jäsning kommer att lägga till ytterligare en portion sockersirap som också ökar hela vinvolymen..

Personligen tillverkar vin från färdigt Vin-kit, Jag räknar det nödvändiga vattnet på detta sätt:

  1. Jag förbereder sockersirap i en kastrull 5 liter (ok. 2-3 liter vatten och 4 kg socker = 5l) = 5 liter
  2. Jag tillsätter 13 liter Oligocen-vatten från baniaken (Jag har en container med en våg) = 13 liter
  3. Den andra delen av sockersirap, 1-1,5 liter vatten + 1kg socker (1kg socker = 0,6 l vol.) = ok.1,6-2,1litra

Totalt ca. 20 liter

Att göra vin från en färdiggjord vinuppsättning, Jag sänker alltid mängden vatten jag lägger till i receptet, då får jag mer viktiga viner, fylligare och starkare i smak.

Nu är det dags att förbereda jästen. Häll cirka 100 ml varmt i glaset, kokt vatten med temp. 25 - 300C och häll innehållet i jästpåsen i den, blanda och lägg åt sidan i ca.. 20minuter. Aktiv jäst är den vanligaste i färdiga vinuppsättningar, som strax efter upplösning i varmt vatten och väntat några minuter, vi börjar multiplicera.

Jästaktiv beredning

Denna process är mycket synlig och resulterar i en stark skumning i glaset. Ibland så stark, att vi måste vara försiktiga så att vi inte låter glaset rinna över.

Häll den väl multiplicerade jästen i ballongen med inställningen. Allt ska blandas väl och slutligen bör ballongen stängas med ett fermenteringsrör som delvis är fyllt med vatten. Vi placerar fermentorn på en plats som inte utsätts för drag och direkt solljus, vid en temperatur av 22-250 ° C. Från och med nu kan vi njuta av våra ögon med "fungerande" vin. Det är trevligast att titta på vinet i den första fasen av dess turbulenta jäsning: bubblor i vinet (som i ett champagneglas), skum på vinets yta och finialen, dvs "puffande" vatten i jäsningsröret - allt detta indikerar en korrekt initierad jäsning, dvs. omvandlingen av socker till alkohol.

Den turbulenta jäsning fortsätter för första gången 3-5 dagar, då blir det lugn jäsning, och det hela kommer att sluta efter 12-16 dagar (när det gäller vinsatser).

Vinsats VINSOL steg för steg - dag05

Po 4 dagar från början av jäsning, det är dags att lägga till den andra portionen socker till vårt hemlagade vin.

Socker sirap

Beroende på vilken typ av vin vi vill få, vi kan lägga till 0,5 - 2 kg socker. Jag väljer mitt vin lite halvsött - starkt, så jag blandade 1 kg socker i 1,5 liter vatten. Detta är också en bra tid att ställa in vermutens essens, eftersom jag kommer att vilja ha en lätt vermouth-doft av vinet.

Finns på google via fraser:

  • vinkoncentrat
  • hur man gör vin från koncentrat
  • vinkit
  • vinkoncentrat
  • vinkoncentrat