Vinsats VINSOL steg för steg - dag16

Vinsats VINSOL steg för steg - dag16

Po 15 dagar från inställning av VINSOL husvin, jäsning är klar. Jäsningsröret slutade klinka. Slutet på jäsning kan också kontrolleras med en sockermätare - den ska utföras 2 försök med ett intervall 2 dagar - samma värde på indikatorn betyder slutet på jäsning. Om mätningen på sockermätaren minskar betyder det, att jäsning fortfarande pågår. Efter att jäsning är klar, indikationerna på sockermätaren ska indikera 0 för torra viner. Från mängden bearbetat socker (antal balar vid inställningen - antal balar vid jäsningens slut) du kan ange innehållet % alkohol i vin.

Detta är den perfekta tiden för den första provsmakningen, går vårt vin i rätt riktning. Vänligen notera, att vinet fortfarande är mycket ungt vid denna tidpunkt, buketten har inte utvecklats helt och det är bara möjligt att utvärdera vår dryck i allmänhet, först och främst måste du kontrollera om det är tillräckligt sött och om du lägger till örter eller lämnar det "rent". Jeżeli nasze domowe wino jest zbyt mało słodkie – możemy je dosłodzić cukrem lub miodem.

Det är bäst att ta vinet med en provtagare (för att inte störa sedimentet) i posmakować. Naprawdę – przyjemna praca ta degustacja!

Vinprovningsrecept för VINSOL-vin

Vårt vin är perfekt, smaken är lite halvsöt och fruktig. Po 3-5 den månatliga mognadstiden kommer att vara utmärkt.

Nu bör vinet hällas från sedimentet i en ren jäsning för första gången. Om vi ​​inte har en andra ballong, vi kan hälla vinet rent, plastvattenbehållare, tvätta sedan ballongen ordentligt och häll tillbaka vinet.

Hälla husvin ovanför sedimentet

Efter att ha hällt vinet i ballongen, vi måste göra två saker.

Den första är att lägga till det medföljande fermenteringsstoppmedlet. Detta för att skydda vinet mot sekundär jäsning i flaskorna. Medlet bör blandas i ett glas i en liten mängd vin, tillsätt sedan till det hela och blanda. Vi lämnar vinet till 2 gånger.

Sedan klargör vi vinet med den medföljande agenten. Ordningen i vilken påsarna läggs till är viktig, först innehållet i påsen märkt med symbolen J och blanda ordentligt. Häll sedan innehållet i påsen markerad med symbolen K och blanda också. Pozostawiamy wino do pełnego wyklarowania, på 1-3 dagar. Efter denna tid, vårt vin kommer att vara klart att tappas på flaska

Finns på google via fraser:

  • vin steg för steg
  • hur man gör vin steg för steg
  • husvin steg för steg
  • vinprovare
  • hemlagat vin steg för steg