I restaurangen

Det händer, att på affärsresa eller på humör för underhållning, vi går till ett hotell eller restaurang.

I RESTAURANGEN

Vi inbjuder dig till restaurangen. Tidigare användes inte detta formulär ofta, eftersom alla ansåg det som sin plikt att ta emot gäster i familjens hemvärme, där du kunde visa upp dina kulinariska talanger. Restaurangen verkade vara en mer gynnsam plats för professionella kontakter. Idag är middag i en restaurang en allmänt accepterad form av möten, och under många omständigheter passar det alla bättre. Partiets organisation utgör inga större problem, vilket är i linje med den moderna livsstilen, både när värden är en ensam man, i vilket hus det inte finns plats och tillräcklig utrustning, som då, när hemmafruen är upptagen med jobbet eller helt enkelt undviker köket. Dessutom håller festen i restaurangen inte förrän sent på kvällen, vilket passar människor som tvingas gå upp tidigt. Bättre dock att ge upp restaurangen, när våra gäster är äldre eller traditionella människor.

Oavsett, bjuder vi in ​​en, två eller tio personer, vissa regler måste följas, tack till vem och gäster, och värdarna kommer att känna sig lugna. Lunch eller middag? Lunch bidrar mer till att prata om affärer, middagen är en tid för avkoppling och vila. Vi väljer dagen fritt, det är dock värt att komma ihåg, att lördagarna är trångare och att servitörerna och kockarna kommer att ge bättre service under veckan.

Välj en restaurang, vi vet redan. Först då kan vi vara säkra, att varken köket kommer att göra oss besvikna, inte heller tjänsten. Vi beställer bord i förväg och i bästa fall, om han är på en lugn plats, trevlig plats, där du kan prata. Vissa restauranger har rum för privata fester. Endast under speciella omständigheter, känna till de inbjudna personernas preferenser, vi bestämmer oss för att gå till en exotisk restaurang eller en som serverar specifika rätter.

Inbjudaren bör anlända först och fråga servitören, att gästerna riktas till rätt bord, där han kommer att välkomna dem och presentera dem för nuet. Om gästerna är många, Vi ordnar bordsplanen enligt samma regler, som är giltiga för fester hemma.

Menyn kan ordnas i förväg med kocken och rumschefen. Tryckt eller handskrivet, ligger i slutet av bordet, så att gästerna kan bekanta sig med det. Vi får också lämna våra gäster fritt att välja, då bör emellertid inbjudaren hjälpa till med att göra det, genom att säga till exempel, vad han bestämde sig för att göra. Gästerna bör vara återhållsamma och beställa disken, vars pris är måttligt, inte drastiskt begränsa oss själva eller fylla tabellen så här, att böja. Bra sätt kräver att besökaren följer värdens fotspår, och gör värden, för att alla ska känna sig lugna. Vi gör valet utan brådska, men vi tvekar inte för länge, får andra att vänta.

Räkningen görs diskret. Om gästerna är många, den inbjudande personen gör en tid i förväg med rumschefen, att räkningen kommer att ges till honom vid avresan eller skickas hem. Den som bjuder in kan också lämna i slutet av måltiden och reglera räkningen. Vid ett bord är det bäst att använda ett bankkort, för att undvika att allmänheten räknar pengar. Fakturan skickas vikad. Vi kontrollerar det snabbt, utan att stirra på siffrorna.

Förutom sådana fester händer det också, och mycket oftare, att vi ska äta middag för två eller ett par. Då bjuder någon antingen in de andra, eller alla betalar för sig själv, eller så delar vi räkningen i lika delar. Vill veta mer om priserna på en viss restaurang, vi kan ta en titt på guiden i förväg. Genom att göra ett val, vi följer samma principer, som gäller för de inbjudna personerna – vi undviker de dyraste vinerna och rätterna. Endast nära vänner har råd att ställa in nivån på utgifterna.