RESTAURANT OCH INTERESS

RESTAURANT OCH INTERESS

En gemensam måltid är en trevlig form av förhandlingar och lösning av problem i en gynnsam atmosfär. När vi väljer en restaurang tar vi hänsyn till personens preferenser, som vi bjuder in, samt servicehastigheten. Efter gästen "dyker vi in" på hans kontor eller gör en tid med honom i en restaurang. Då måste vi dock komma tillräckligt tidigt, för att inte utsätta honom för förväntan. Om gästen förväntar sig att vara sen, meddelar oss om detta och ger oss en ungefärlig ankomsttid. Samma regler gäller för båda parter som värdar och gäster som möts privat i restaurangen.

Vi flyttar inte affärer för snabbt, men vi försenar inte heller. Det är bäst att komma igång när du har gjort din beställning och gjort ditt vinval. Initiativtagaren till mötet bör inte tvinga sin besökare att tömma en flaska vin eller dricka en aperitif, om han ber om mineralvatten, vill tänka nykter.

Under en sådan affärsmåltid, når en penna, anteckningsbok eller dokument, för att klargöra eventuella problem, det är inte olämpligt, Tillhandahålls dock, att båda parter är väl insatta i frågan. Lunch kan, men det behöver inte, bara vara en form av kontakt, därför går vi inte fel även när vi tar ut räknaren.

Även med de bästa rätterna och vinerna måste vi vara försiktiga och visa största möjliga artighet.

Du måste också veta, när och hur man avslutar ett sådant affärsmöte, inte hålla besökaren för lång. Hans tid är dyrbar, så bättre att inte njuta av varje klunk kaffe och inte smutta på en droppe likör. Låt oss dela, ordspråk, att vi har ett nytt möte på ett ögonblick. Det är bäst att betala din faktura med kreditkort.