Absynt

Hur man gör absint?

Ted kommer att berätta hur vi kan upptäcka hemligheten med den kontroversiella XVIII – hundra evig drink – Absyntu. Först blir han bekant med dess grundläggande ingrediens – till bylica piołun, kallas ofta absint. Den grågröna busken är nyckeln till absint. Rene odlar den bästa malurt runt. Skördad malurt torkas i en ladugård i flera månader, för att bevara dess arom. Schweizisk malurt kommer från Waldetrawar, och franska Montalieu, även om växten växer vild på olika platser, det har inte alltid samma arom.

Ted gör sin absint på ett destilleri, som Gustave Eiffel byggde strax efter att ha avslutat arbetet med det berömda tornet. Något skapas i en sådan ädel miljö, som Ted tycker är äkta absint. Den stöder resultaten av analyser av den ursprungliga drycken, som han utförde i New Orleans.

Använd sedan vetenskapliga metoder och din egen smak, återskapade absintens sammansättning.

Absint är gjord av en mängd olika växtarter, varav tre är de viktigaste och kallas “absintens heliga treenighet”. Den första är anis, den andra är fänkål, och de tredje två sorterna av malurt, det vill säga absint.

De torkade ingredienserna går till koppar alembic, absint ansågs en gång vara hallucinogent, men ny forskning har avskräckt denna myt. Ändrar inte faktum, att absint var en stark alkohol, som ofta innehöll metanol, tungmetaller och andra tillsatser som vi inte skulle tippa bartendern för. Det finns inga sådana hot idag, men att producera absint kan fortfarande vara riskabelt. Att arbeta med absint irriterar slemhinnorna – det är en riktigt stark vara.

Aromatiska örter blötläggs i alkohol, denna process kallas maceration – 3 dagar. Växter nedsänkta i andan, de släpper sin arom som att brygga te. För detta använder Ted den sprit som erhållits från Schenedlone-vin, men maceration ensam räcker inte. Nawet XIX – Eviga Dandies, de skulle inte hälla den här vätskan i sina dekadenta halsar.
– För tillfället har drycken en motbjudande smak, inte lämpligt att dricka.
En av de eteriska oljorna som härrör från malurt är thujone. Det är för honom som absint beror på sin kändis. Eftersom det var thujone som skulle orsaka kramper hos människor som drack denna dryck i betydande mängder.

Idag vet vi att innehållet i thujone i absint, det var inte så stort alls, men tillverkare måste följa strikta begränsningar.

När maceration är klar är det dags att göra blandningen till något drickbart, först destilleras den. Het ånga stiger genom rören och passerar genom kylaren. – Den här kameran håller alla oönskade aromer inne och låter bara det vi vill behålla.

En ökänd drink – ackumuleras i pannan. Ted lägger till örter som citronmeliss och isop till den, vilket ger den en grönaktig doft och färg., som i sämre absint erhålls med hjälp av konstgjorda färgämnen.

Det sista steget i produktionen äger rum i laboratoriet, där Ted mäter alkoholhalten i drycken. Vanligtvis är det från 65 do 72 procent. Men absint är inte redo än. Det kommer att åldras för 3 år innan den filtreras och tappas på flaska. Vissa människor tror på det, att det får honom att smaka bättre.
– Konstnärer och poeter som kallas absint – “grön älva” för när kallt vatten tillsattes, bildades ovanliga vita moln i den.

Beredning av en drink att dricka, det är också en konst i sig. naturligtvis finns mästare inom detta område bäst i Paris. Christoff, bartendern, kommer att berätta hur. – Häll absint i glaset (20-30 ml). Vi lägger en tesked absint på glaset, som vi kallar spaden. Vi sätter en sockerbit på den, filtrera sedan långsamt – vi häller den med fryst vatten. Kallt vatten ger extra aromer från drycken. Du kan känna många olika smaker i den. Det måste finnas vatten 3 gånger mer än absint.

Drycken är redo att dricka. En dimmig klassiker räddad från glömska. Låt oss dricka till Paris hälsa.