Vinobrew – Drick öl med vin och kaffe

Vinobrew – Drick öl med vin och kaffe.

 

Vinobrew som är en kombination av vin och öl, kombinerar två separata världar för att skapa en extraordinär smak, men i det här fallet finns det också en tredje ingrediens. Vinobrew är en kombination av sött rött portvin med mörk Stout-öl, den tredje ingrediensen är kaffe.

Vinobrew är ett gemensamt arbete av vinmakare, bryggerier och kaffeproducenter.

Bryggerier känner till många typer av humle, vars konformade blommor innehåller hartser och oljor som ger ölet bitterhet och arom. Ölproduktion börjar med att värma upp vattnet i en tank som kallas mash tun. När vattentemperaturen når 65 ° C hälls en blandning av malt i den.

Malt är ett kornkorn, vete eller majs som torkades när det började gro. Om du rör om mosen ökar stärkelsens nedbrytning, som förvandlas till lätt jästbart socker. Efter en timme erhölls vörten på detta sätt, pumpas in i spisen och humle tillsätts.

Vorten kokas för att ta bort bakterierna. Sedan hälls den kylda vörten i en jäsningstank och bryggerjäst tillsätts. Inom 10 do 14 dagar av reproduktion av jäst konsumerar socker, producerar alkohol och koldioxid. Så blir vörten till öl.

I kaffebearbetningsanläggningen rostas dess bönor, och kyldes sedan så att de inte brinner, blandning hjälper till att sprida värme.

De kylda kornen males till ett pulver. Att förbereda kaffe för vinbrygga, malda korn hälls i filtret som sänks ned i vatten och lämnas kvar 16 timmar. Sedan hälls det filtrerade kaffet i en behållare.

I en vingård pressas de skördade druvorna och jäst tillsätts och får jäsa. Det färdiga vinet åldras 2 år i ekfat. Därefter väljs lämplig sats genom att bedöma dess surhetsgrad och sockerhalt.

Nu är det smaken som räknas vinbrygga, så provsmakarna experimenterar med olika mängder och typer av vin och kaffe, men huvudingrediensen är öl. Det är mer konst än vetenskap, det är ett proportionerspel. Varje del smakas och snusas för att bedöma dess arom, sötma, bitterhet, och surhet – tanken är att skapa en harmonisk blandning av tre ingredienser som ger oss en ny smak, utan dominans av någon av dem. När de ideala proportionerna har fastställts återskapas de i produktionsprocessen.

Det valda vinet pumpas från karet till fat och levereras till bryggeriet. Och i bryggeriet rätt mängd vin, den pumpas från tunnorna till tanken, sedan tillsätts kaffet, och det hela kompletteras med öl, som är den viktigaste ingrediensen i drycken.

Färdig blandning vinbrygga hälls i fat, i vilken koldioxid sedan injiceras.

Efter att ha hällt det i ett glas eller en mugg, Skum bildas ovanpå drycken, men här slutar likheterna med öl – varje klunk vinbrygga det är en helt ny smakupplevelse.