Varför är pizza så populär i USA?

Varför är pizza så populär i USA?

Enkel gruppmiddag eller välsmakande midnattmat, pizza är en häftklammer i USA. Amerikaner älskar pizza så mycket, att de äter 100 tunnland pizza om dagen. (Om du inte mäter din pizzakonsumtion i tunnland, det handlar om 350 bitar pizza per sekund!) Har du någonsin undrat, hur denna italienska paj blev en amerikansk sensation?

Väl, som de flesta amerikaner, emigrerade. Pizza har blivit så populärt, som delvis på grund av det stora antalet italienska invandrare: de utgjorde 4 miljontals 20 miljoner invandrare, som kom till USA i 1880-1920. Med sig tog de med sina smaklökar och gjorde välsmakande pizza. Efter andra världskriget emigrerade italienska amerikaner västerut och bosatte sig i förorterna, introducera klibbig ost och utsökt sås till en bredare nation.

Italienska invandrare gjorde först pizza i sina hem och sålde den i olicensierade lokaler, före G.. Lombardi blev den första licensierade pizzerian i 1905 år i New York. Med dessa amerikanska pizzerior är det dags att uppfinna en bit pizza. Medan pizza redan arbetarklassmat i Neapel (plats för hans födelse), en bit revolutionerade pizzan i USA, gör det ännu mer tillgängligt för upptagna anställda, som nu kunde köpa en servering, de kunde äta på vägen istället för att köpa hela kakan.

Strax efter introduktionen av pizza i USA, pizza har blivit mer populärt i USA än i Italien. Det är delvis därför, att pizza inte är helt italiensk. Neapel grundades ursprungligen av grekiska bosättare runt 600 år fvt och det är känt, det fanns pizza där, innan staden återförenades med resten av Italien 1861 år. Ost, tomatglädje introducerades till större italienska rätter först på 1940-talet. Således, åtminstone för en stund, pizzaen var mycket mer amerikansk än italiensk.