Koppling

Koppling

En rekommenderad metod för att minska surheten är utan tvekan blandning av juice med olika syrainnehåll. När allt kommer omkring finns det äpplen som är sura och mindre sura; om saften av dem blandas ihop, uppstår läcker, dryck, medan varje enskild juice inte är särskilt god.

Tio, som inte behöver köpa vissa äppelsorter till juice, eftersom den har en trädgård full av olika frukter, från lite sur till mycket sur, behöver inte, självklart, fundera på att blanda, tillräckligt, att han skulle blanda frukten innan han pressade saften.

Men det är annorlunda, om de enskilda frukterna mognar vid olika tidpunkter. Då är blandning nödvändig och vinerna blandas. Frukter med låg syrahalt sätts i september, medan sent, sura sorter först i november. Oavsett, dock, om saften ska blandas, eller vin, mätningen av surhetsgrad är densamma i båda fallen, som beskrivits tidigare. Till exempel innehåller en av juicerna 4 g / l syra (det kan vara något slags päron). Så det blandas med en annan juice, vars syra är till exempel 9 g / l.

Om vi ​​blandar båda saftarna i proportioner 1:1, den innehåller den nya blandade saften 13 g syra i två liter, vilket ger surhet 6,5 g / l; detta är ett acceptabelt värde.

Mustets vikt är också mycket avgörande för blandning. Det beräknas på ett liknande sätt. Om en juice innehåller 50 ° Ochsle, och den andra bara 45 ° Ochsle, det summerar det 95 : 2 = 47,5 ° Ochslego. Eftersom detta värde inte räcker för ungt bordsvin, du måste korrigera det "torrt".