Korrigera vin "vått"

Korrigera vin "vått".

Denna metod används för att inte bara korrigera sockerhalten (så senare alkohol), men överskottet av syra reduceras också. Strösocker, som tillsätts till saften, den löser sig först i vatten. Saften drar inte bara nytta av sötma, men späds också med en neutral vätska, vad är vatten, vilket också sänker syrahalten.

Tillsättningen av sockervatten får dock inte överstiga 10% mängden juice, eftersom vinet tappar sin smak. Därför kommer metoden att korrigera vinet "vått" endast i spel då, när saften är extremt sur, och samtidigt har en särskilt stark arom, som inte kommer att drabbas mycket vid utspädning.

Proceduren är som följer.

Syramätaren innehåller till exempel mycket sur fruktjuice, vars syra är 16 g / l. Det optimala värdet skulle vara 8 g / l. Om samma mängd vatten tillsätts till saften, detta minskar syrahalten med hälften, men också ett värde uttryckt i grader Ochsle. Därför måste du mäta upp tillsatt socker igen. Så här görs det, som beskrivs i föregående artikel. Fruktjuicer, som något överstiger normalvärdet 6-8 g / l kan surgöras genom tillsats av sockervatten, det är dock bättre att blanda dem med juice med låg syrahalt, precis som juice med låg syra blandas med sura frukter.