Absynt

Hvordan man laver absint?

Ted vil fortælle os, hvordan vi kan opdage hemmeligheden bag den kontroversielle XVIII – hundrede evig drikke – Absyntu. For det første bliver han bekendt med dens grundlæggende ingrediens – til bylica piołun, almindeligvis kaldet absint. Den grågrønne busk er nøglen til absint. Rene dyrker det bedste malurt rundt. Høstet malurt tørres i en stald i flere måneder, for at bevare sin aroma. Schweizisk malurt kommer fra Waldetrawar, og den franske Montalieu, selvom planten vokser vild forskellige steder, det har ikke altid den samme aroma.

Ted gør sin absint på et destilleri, som Gustave Eiffel byggede kort efter at have afsluttet arbejdet med det berømte tårn. Noget er skabt i et sådant ædelt miljø, som Ted synes er ægte absint. Det understøtter resultaterne af analyser af den originale drik, som han udførte i New Orleans.

Brug derefter videnskabelige metoder og din egen smag, genskabte absintets sammensætning.

Absint er lavet af en række forskellige plantearter, hvoraf tre er de vigtigste og kaldes “absintens hellige treenighed”. Den første er anis, den anden er fennikel, og de tredje to sorter af malurt, det vil sige absint.

De tørrede ingredienser går til kobber alembic, absint blev engang anset for at være hallucinogen, men nyere forskning har afskåret denne myte. Ændrer ikke faktum, at absint var en stærk alkohol, som ofte indeholdt methanol, tungmetaller og andre tilsætningsstoffer, som vi ikke ville tipse bartenderen for. Der er ingen sådanne trusler i dag, men at producere absint kan stadig være risikabelt. Arbejde med absint irriterer slimhinderne – det er en rigtig stærk vare.

Aromatiske urter er gennemblødt i alkohol, denne proces kaldes maceration – 3 dage. Planter nedsænket i ånd, de frigiver deres aroma som brygning af te. Til dette bruger Ted den spiritus, der fås fra Schenedlone-vin, men maceration alene er ikke nok. Nawet XIX – Evige Dandies, de ville ikke hælde denne væske ned i deres dekadente hals.
– I øjeblikket har drikken en modbydelig smag, ikke egnet til at drikke.
En af de essentielle olier afledt malurt er thujone. Det er ham, som absint skylder sin berømmelse. Fordi det var thujone, der skulle forårsage kramper hos mennesker, der drak denne drink i betydelige mængder.

I dag ved vi, at indholdet af thujone i absint, det var slet ikke så stort, men producenter skal overholde strenge begrænsninger.

Når maceration er afsluttet, er det tid til at gøre blandingen til noget, der kan drikkes, først destilleres den. Varm damp stiger gennem rørene og passerer gennem radiatoren. – Dette kamera holder alle uønskede aromaer inde og lader kun det, vi vil beholde.

En berygtet drink – akkumuleres i kedlen. Ted tilføjer urter som citronmelisse og isop til den, som giver den en grønlig aroma og farve., som i ringere absint opnås ved hjælp af kunstige farvestoffer.

Den sidste fase af produktionen finder sted i laboratoriet, hvor Ted måler alkoholindholdet i drikken. Normalt er det fra 65 gør 72 procent. Men absint er ikke klar endnu. Det bliver ældet for 3 år før det filtreres og aftappes. Nogle mennesker tror på det, at det får ham til at smage bedre.
– Kunstnere og digtere kaldet absint – “grøn fe” for når der blev tilsat koldt vand til det, dannedes usædvanlige hvide skyer i det.

Forberedelse af en drink at drikke, det er også en kunst i sig selv. selvfølgelig findes mestre inden for dette felt bedst i Paris. Christoff, bartenderen, vil fortælle dig hvordan. – Hæld absint i glasset (20-30 ml). Vi lægger en teskefuld absint på glasset, som vi kalder skovlen. Vi sætter en sukkerterning på den, filtrer derefter langsomt – vi hælder det med frossent vand. Koldt vand frembringer yderligere aromaer fra drikken. Du kan mærke mange forskellige varianter i det. Der skal være vand 3 gange mere end absint.

Drikken er klar til at drikke. En tåget klassiker reddet fra glemsel. Lad os drikke til Paris 'helbred.